Nejlepší máslový krém na dorty a zákusky je hotový v mžiku a chutná božsky

Nejrychlejší máslový krém, kterým můžete ozdobit své dorty, připravíte do pěti minut a využít ho můžete prakticky na všechny druhy svých cukrářských výrobků.

Domácí pečení je velmi příjemný koníček, zejména pak pro vaše okolí. Pokud se s ním právě chystáte začít a hledáte chuťově zajímavý a přitom dostatečně snadný a univerzální krém pro zdobení vašich cukrářských kreativních počinů, vyzkoušejte ten nejlepší a zároveň nejrychlejší máslový krém. Připravíte ho do 5 minut a hodí se prakticky všude. Jako bonus pak přidáváme ještě stejně snadný a rychlý recept na krém z tvarohu a kondenzovaného mléka.

Ingredience na vanilkový máslový krém

  • Máslo – 250 g
  • moučkový cukr – 200 g
  • mléko – 100 ml
  • vanilkový cukr – dle chuti

Návod na přípravu

Před započetím výroby krému vyndejte máslo a mléko z lednice a dopřejte jim dostatek času, aby obojí zteplalo na pokojovou teplotu. Díky tomu se pak přísady lépe spojí a výsledný krém bude kvalitnější a pevnější.

Změklé máslo vložte do mísy, přisypejte k němu moučkový a vanilkový cukr. Elektrickým šlehačem začněte šlehat všechny suroviny na nízké otáčky a když začne máslo získávat krémovitou konzistenci, tenkým pramínkem k němu přilévejte teplé mléko.

Fotografie: Pixabay

Pokračujte ve šlehání asi 5 minut, dokud se veškerý cukr nerozpustí a v míse nezískáte hladký krém jednolitého vzhledu. Když je hotový, ochutnejte ho a v případě potřeby ještě trochu doslaďte a náležitě prošlehejte. Nakonec po vytažení metliček krém promíchejte ještě lžící nebo stěrkou a buďto jím potřete dortový korpus, anebo jej s pomocí zdobicího sáčku s ozdobnou špičkou použijte na zdobení zákusků.

Lahodný tvarohový krém s kondenzovaným mlékem

Budete potřebovat:

  • Tvaroh – 250 g
  • máslo – 180 g
  • kondenzované mléko – 50 až 70 ml
  • cukr – 50 g

Návod na přípravu

Změklé máslo vyšlehejte s cukrem na vysoké otáčky, dokud směs nezdvojnásobí svůj objem. V jiné misce promíchejte tvaroh (případně i mascarpone) s kondenzovaným mlékem do hladké kompozice a postupně ji zašlehejte do napěněného másla. Když přidáte veškerý krém, šlehejte směs ještě dvě minuty a poté jej promíchejte lžící. Výsledný krém skladujte v lednici.