Skvělý koláč s tvarohovou náplní. Podle tohoto receptu ho zvládne upéct úplně každý! Tak lahodný nemají ani v pekárně

Tvarohové koláče jsou oblíbené už kvůli tomu, že lidem hodně připomínají typické koláče od babiček. Připravte si proto takové i sami doma, je to snadné.

Pokud si i vy vzpomínáte na skvělé tvarohové koláče od babičky, určitě vás potěší, že si takové můžete připravit i sami doma a chutnat budou úplně stejně, jako ty z vašeho dětství. A budete se divit tomu, jak jsou jednoduché na přípravu. Zvládne je úplně každý, i začátečník. Na nic nečekejte a vrhněte se na to.

Co budete potřebovat

  • 5 vajec
  • 3 polévkové lžíce moučkového cukru
  • špetka soli
  • 300 g tvarohu
  • 200 g cukru
  • 8 g prášku do pečiva
  • 120 ml rostlinného oleje
  • 300 g mouky
  • 120 ml kefíru

Je to opravdu jednoduché

Do misky rozbijte 4 vejce, osolte a pořádně promíchejte. Do směsi přidejte cukr, šlehejte mixérem, dokud vám nevznikne bílá tekutá směs. Do ní poté nalijte rostlinný olej a kefír a pokračujte ve šlehání, dokud směs nebude hustá. Mouku si smíchejte s práškem do pečiva a po částech ji přidávejte do tohoto krému.

Zapékací mísu vymažte máslem a těsto do ní rovnoměrně nalijte. V samostatné nádobě smíchejte tvaroh, moučkový cukr a vejce. Směs šlehejte mixérem, dokud nevznikne krém. Ten poté přendejte do cukrářského sáčku a vymačkejte ho na povrch těsta. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů 45 minut.

Ještě před pečením můžete do tohoto koláče přidat nějaké ovoce, to už záleží jen na vás. Skvělé jsou například maliny, jahody a nebo borůvky. Po upečení koláč posypte moučkovým cukrem. Nakonec už jen rozkrájejte a můžete podávat. Skvělý je tento koláč třeba na snídani. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*