Tento nadýchaný broskvový cheesecake je u nás zaručeným hitem každé rodinné oslavy

Tvarohová buchta

Cheesecake je velmi oblíbeným dezertem, který se skládá z tvarohu, cukru, vajec, mouky a másla. Pojďme se společně podívat na recept, který pochází z Krakova.

Tvarohové dezerty jsou velmi oblíbené pro jejich chutnost, ale také krémovost, již celému dezertu dodá právě tvaroh. Koláč, který z něho připravíme, bude hutný, bohatý na bílkoviny, ale hlavně opravdu chutný. Pokud zvolíme i vhodné ovoce, v našem případě nakyslé broskve, dosáhneme geniálního výsledku a pokrm bude ze stolu mizet rychlostí blesku.

Ingredience potřebné na přípravu těsta pro broskvový cheesecake:

  • 250 gramů hladké mouky
  • 125 gramů moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 125 gramů studeného másla
  • 1 středně velké vejce

Ingredience potřebné na přípravu krému pro broskvový cheesecake:

  • kilogram tučného tvarohu
  • 8 vajec
  • 100 gramů měkkého másla
  • 250 gramů moučkového cukru
  • 3 lžíce vanilkového cukru
  • 3 lžíce bramborové mouky
  • 100 gramů rozinek
šlehaný dezert

Nadýchaný sněhový koláč zaručeně nadchne každého hosta. Dělám ho při každé sešlosti, když nestíhám

Připravíme těsto, které je základem každého dortu

V misce si postupně smícháme všechny ingredience na těsto, ze kterých vytvoříme jednotnou směs. Tu si rozdělíme na třetiny, do jedné mísy dáme 2 dílky a do druhé 1. Obě těsta vložíme do ledničky a necháme je asi hodinu odpočívat. Větší poté vezmeme, rozprostřeme na dno formy a necháme v troubě upéct. Korpus pečeme po dobu 15 minut na 180 stupňů.

Tvarohová buchta

Lahodný krém dodá dezertu plnou chuť

Vezmeme si vychlazený tvaroh a misku. V té smícháme cukr s vanilkovým cukrem a tuto směs utřeme s máslem. Postupně do směsi přidáme vždy jeden žloutek a lžíci tvarohu a zamícháme, dokud se ingredience nespojí. Jakmile máme všechen tvaroh i žloutky do směsi vmíchány, přidáme mouku a rozinky. Z bílků, které nám zůstaly, vyšleháme sníh.

Tvarohová buchta

Z připravených věcí zkompletujeme dort

Vyšlehaný sníh smícháme s tvarohovou náplní a vše umístíme na připravený korpus. Zbylé těsto rozválíme a nakrájíme na proužky, ze kterých uděláme mřížku. Tu potřeme rozšlehaným vajíčkem a takto připravený dezert vrátíme do trouby, kde jej pečeme zhruba hodinu na 170 stupňů. Koláč necháme vychladit a podáváme ideálně v kombinaci s nakyslým ovocem, jako jsou broskve, meruňky nebo mandarinky.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*