Pochoutka ze sušenek a broskví: Očaruje vás nejen svou chutí, ale i jemnou vůní

Pohostěte svoji návštěvu nadýchaným, voňavým moučníkem z nakládaných broskví. Jeho jemná sladce pikantní chuť potěší děti i dospělé.  

Každý kuchař a kuchařka touží čas od času pohostit své blízké něčím novým. Jestliže plánujete narozeninovou oslavu, větší rodinnou sešlost či jen posezení s pár přáteli, jistě vás potěší recept na nadýchaný a snadný dezert z nakládaných broskví, šlehačky a kondenzovaného mléka. Tento moučník si vás získá svojí sladce pikantní chutí, která potěší stejně tak dospělé jako děti.

Ingredience potřebné pro přípravu dezertu:

  • 400 mililitrů kondenzovaného mléka
  • 400 mililitrů smetany na šlehání 33 %
  • 450 gramů půlených broskví ve sladkém nálevu
  • 400 mililitrů kokosové smetany
  • 180 gramů máslových sušenek
  • bílá čokoláda na ozdobu

Příprava broskvového dezertu krok za krokem:

V prvním kroku přípravy dezertu si přichystáte krém, na nějž budete vrstvit nakládané broskve. Ze všeho nejdříve vyšlehejte smetanu ke šlehání a po částech do ní zašlehejte kondenzované mléko. Výsledná směs by měla být hladká a homogenní. Smetanu s kondenzovaným mlékem následně přendejte do rendlíku a na mírném plamenu ji pomalu a za stálého míchání zahřívejte. Až směs začne vařit, míchejte ji tak dlouho, dokud nezhoustne. Poté ji odstavte z plamene a nechte vychladnout.

Fotografie: Pexels

Mezitím, co smetana s kondenzovaným mlékem chladne, vyšlehejte kokosovou smetanu dotuha. Pro co nejlepší výsledek nechte uzavřenou plechovku s kokosovou smetanou přes noc v ledničce. Až ji druhý den otevřete, nejprve slijte oddělenou kokosovou vodu. Zbylou smetanu vyšlehejte běžným způsobem. V případě, že nemáte kokosovou smetanu k dispozici, můžete ji nahradit běžně dostupnou smetanou na šlehání.

Ve třetím kroku přípravy dezertu zapracujte do vychladlé směsi smetany a kondenzovaného mléka právě zpracovanou smetanu ke šlehání. Výsledná směs by měl být opět homogenní a nadýchaná. Nyní si připravte formu, do níž budete moučník vrstvit. Na dno formy jednoduše naneste vrstvu krému, a tu poklaďte sušenkami. Sušenky zakapejte libovolným sirupem – skvělou volbou je využití nálevu z broskví. Do formy střídavě vrstvěte krém a sušenky.

Jakmile dojdete na konec formy (nebo vám dojdou sušenky), je čas položit poslední vrstvu dezertu. Na krém navrstvěte plátky konzervovaných broskví, a ty naposledy potřete vrstvou krému. Úplně na vrch moučníku následně nasypte nastrouhanou bílou čokoládu a na kostičky nakrájené broskve. Hotový dezert překryjte potravinovou fólií a na osm hodin nechte ztuhnout v ledničce. (Ideální volbou je nechat dezert tuhnout přes noc.)

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]