Vanilkový dezert bez pečení: Rozříznu krabici od mléka, naliju do ní tuto směs a dám zamrazit

Tento skvělý dezert si zamilujete už proto, že nebudete muset vůbec zapínat troubu. Je velmi jednoduchý a také moc dobrý.

Pokud máte rádi jednoduché dezerty, které při nejlepším nemusíte vůbec péct, rozhodně si zamilujete i tento recept. Nebudete k němu potřebovat moc surovin, a do toho je tak snadný, že ho zvládne udělat opravdu každý. Hodí se například jen k odpolednímu kafíčku, ale také ho můžete připravit na nějakou sešlost s přáteli. Vyzkoušejte ho, nebudete litovat.

Co budete potřebovat

Věděli jste o tom, že z mléka a vajec se dá vytvořit opravdu moc dobrý dezert? Nebudete potřebovat žádnou mouku ani troubu, vlastně jen jednoduše smícháte mléko s vejci a cukrem a necháte směs ztuhnout v lednici. Potřebovat budete pouze:

  • 300 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 70 g cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 350 g zakysané smetany
  • 20 g želatiny

Je to opravdu moc jednoduché

Nejprve si zalijte želatinou část studeného mléka. Dejte ho stranou a nechte nabobtnat. Nyní si připravte krabici, do které budete směs nalévat. Nejlepší bude, když vezmete krabici od mléka a uděláte do něj výřez, jako je na obrázku. Žloutky si přesuňte do hrnce, přisypte cukr a vše promíchejte vidličkou. Přidejte mléko, znovu pořádně promíchejte a dejte hrnec na sporák. Za stálého míchání přiveďte k varu.

Poté hrnec stáhněte ze sporáku a přidejte do něj rozpuštěnou želatinu. Znovu míchejte, dokud se želatina úplně nerozpustí a do této směsi dejte zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Výslednou směs opatrně nalijte do vámi vyrobené formy a dejte přes noc do ledničky. Pokud jste s tím ale začali ráno, tak budou stačit pouhé tři hodiny a můžete začít krájet. Před podáváním ještě posypte nastrouhanou čokoládou a kokosem. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]