Až ochutnáte tento dezert z brusinek, nebudete chtít už nikdy dělat jiný zákusek

Fotografie: Unsplash

Je to asi ta nejlepší pochoutka z krupice, kterou jste kdy ochutnali. No uvidíte, opravdu to stojí za to.

Kdybyste si brusinky natrhali v přírodě, tak poznáte, že mají velice specifickou chuť, která se ne každému bude líbit. Ale zavařené borůvky, to už je úplně o něčem jiném. Skvěle se hodí jak do různých omáček, tak i do dezertů. Krupici v tomto receptu vůbec neucítíte, prostě si jen pochutnáte na chutné ovocné pěně. Tento dezert se nejlépe bude podávat v různých sklenicích.

Na tento dezert toho budete potřebovat opravdu málo

  • 300 g brusinek
  • 100 g krupice
  • 250 g cukru
  • 400 ml vody

Můžeme se vrhnout na vaření tohoto dezertu

Vezměte si sklenici se zavařenými brusinkami, skleněnou misku a síto. Síto si dejte na skleněnou misku a do něj vyklopte brusinky. Na to nalejte 0,5 hrnku horké vody a vytlačte šťávu z brusinek přes síto. To, co jste si vytlačili, dejte bokem. To, co vám zbylo na sítku, dolijte zbývající vodou, přelijte to do hrnce, přidejte cukr a dejte povařit.

Fotografie: Unsplash

Vařte asi 15 minut

Vyčkejte, než vám brusinková směs začne vřít. Jakmile uvidíte, že to vřít začalo, nasypte do sirupu krupici. Za stálého míchání vařte asi 15 minut na mírném ohni. Uvařenou směs dejte do chladničky vychladit. Po vychladnutí přidejte do směsi vytlačenou šťávu a vyšlehejte to mixérem do pěny.

Způsob servírování

Nalijte vámi vyšlehanou pěnu do skleněných dezertových sklenic. Ozdobit tento dezert můžete nastrouhanou čokoládou, karamelovým nebo čokoládovým topingem, šlehačkou nebo třeba oříšky. Určitě si tuto sladkou pochoutku připravte a podělte se o recept i se svými přáteli.

Fotografie: Unsplash

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]