Tento recept mě naučil kuchař na dovolené v Turecku. Lahodné rolky z mletého masa chutnají jako nebe

Mleté maso nám může posloužit na přípravu jedinečného pokrmu, které chuťově velmi připomíná kebab. I v pohodlí domova si můžeme připravit orientální kuchyni, která dokáže překvapit.

Lula kebab je oblíbeným pokrmem orientální kuchyně. V té evropské sice není tolik rozšířený, je to ale velká chyba. Je totiž velmi chutný a dokáže rozhodně na našem talíři překvapit. Pokud tedy máte touhu si ozvláštnit svůj jídelníček o exotický pokrm, je ideální sáhnout po našem receptu.

Ingredience potřebné na přípravu domácího kebabu:

  • 650 gramů mletého masa
  • 1 středně velké vejce
  • 30 gramů parmezánu
  • svazek petržele
  • 2 polévkové lžíce strouhanky

Rolky z mletého masa

  • 1 středně velká cibule
  • 1 středně velká mrkev
  • 4 houby
  • 120 gramů tvrdého sýra
  • kávová lžička soli
  • kávová lžička pepře

Rolky z mletého masa

Mleté maso připravíme a dochutíme

Připravené mleté maso je dobré protáhnout ještě mlýnkem nebo mixérem. To následně dochutíme pomocí soli a černého pepře, k němu přidáme také najemno nastrouhaný parmezán. Do směsi masa nasypeme také nadrobno nasekanou petrželku a přidáme také strouhanku. Vše důkladně promícháme a směs propojíme také pomocí vajíčka.

Trik těchto dokonalých rolek tkví v kombinaci s mletým masem v hlavní roli. Recept dědečka jsem vylepšila

Rolky z mletého masa

Osmažíme zeleninu, která dodá pokrmu tu pravou chuť

Na malé vrstvě rostlinného oleje si osmažíme najemno nakrájenou cibulku. Jakmile máme zesklovatělou cibulku, přidáme k ní také najemno nakrájenou mrkev. Tuto směs smažíme po dobu 2 minut, následně k ní přidáme houby, například žampiony. Vše dochutíme solí a pepřem. Výslednou zeleninovou směs necháme smažit ještě 4 minuty, poté stáhneme z ohně.

Rolky z mletého masa

Pomocí pečícího papíru vytvoříme potřebné rolky

Pečící papír je zapotřebí nastřihat na malé obdélníky, jejich rozměr by měl být kolem 30 x 15 cm. Na papír umístíme nejprve vrstvu mletého masa, na který následně umístíme zeleninovou náplň. Pomocí papíru následně z této kombinace vytvoříme válečky, které na obou koncích zajistíme proti rozbalení. Takto vytvořené válečky umístíme na plech, na kterém je pečeme 25 minut na 180 stupňů. Poté odstraníme pečící papír, rolky posypeme nastrouhaným sýrem a necháme ještě 10 minut dopéct.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*