Nikdy by vás nenapadlo, že obyčejný chleba může být takhle dobrý. Tento recept nemá konkurenci

smažené sendviče

Sendviče lze připravit na tisíce způsobů. Vyzkoušejte tento, který se zapéká v troubě. Vajíčková krusta a rozteklý sýr dělají z tohoto chleba skvělou pochoutku.

Říká se, že u zrodu sendviče stál John Montagu, hrabě ze Sandwiche. Ten byl vášnivým hráčem karet a aby si při hře neumastil ruce, jeho komorník mu připravoval plátek vepřového masa vložený mezi dva toastové chleby. Od té doby se sendvič rozšířil do celé aristokratické smetánky a dnes existuje tisíce variací na náplň i úpravu. Tento vaječný sendvič je bohatší variantou u nás oblíbených chlebů obalovaných ve vajíčku. Velkou výhodou je, že se nesmaží, ale zapéká, proto je vhodný i pro ty, kteří nemají rádi smažená jídla.

Ingredience na sendvič

  • 50 g másla
  • 100 ml smetany
  • 8 plátků chleba
  • špetka soli
  • 8 plátků taveného sýra
  • 8 plátků šunky
  • 50 g čedaru
  • 2 vejce

sendviče sýr

Příprava vaječného sendviče

Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo v malém kastrůlku na sporáku. Máslovou tekutinou potřete každý krajíc chleba. Nyní na každý krajíc položte plátkový tavený sýr. Můžete jej překrojit na půl a rozprostřít jej tak na chleba rovnoměrněji. Na sýr pak položte plátky šunky. Vrstvení můžete kombinovat, jak to vyhovuje vám. Je však chutnější, když se sýr v troubě rozpustí a vpije se do chleba. Můžete však dát i vrstvu šunky a na ní teprve plátkový sýr.

obalování sendviče

Nyní chleby spojte dohromady. Budete tak mít čtyři sendviče, v každém z nich budou 2 plátky sýra a dva plátky šunky. Nyní si v hlubokém talíři rozšlehejte dvě vejce, přilijte k nim 100 ml smetany a osolte špetkou soli. Každý chlebový sendvič ve vaječné směsi obalte důkladně z obou stran. Mějte už nachystaný plech, který jste vyložili pečícím papírem. Obalené chleby na něj hned z vajíčkové lázně přemístěte.

strouhaný sýr na sendviči

Nastrouhejte si trochu čedaru. Můžete použít i goudu nebo eidam, pokud čedar nemáte po ruce. Strouhaným sýrem posypte všechny sendviče. Plech vložte do trouby předehřáté na 200°C a pečte přibližně 25 minut. Průběžně kontrolujte. Jakmile chleby získají tmavší zlatavou barvu, můžete je z trouby vytáhnout. Na talíři k nim můžete přidat nakrájenou čerstvou zeleninu nebo zeleninový salát. Díky jejich pečení v troubě nejsou tolik mastné jako oblíbené vaječné chleby. Také dobře drží tvar a jsou ideální jako studená svačina na výlet.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*