Nejlepší vajíčková pomazánka pod sluncem: Když nevíte, co k večeři, připravte tyto obložené chlebíčky

Nevíte, co stále vymýšlet k večeři nebo ke svačině? Vyzkoušejte všemi milované chleby s vejci, ale trochu jinak. 

Vzpomínáte si na časy, kdy nám naše maminky k večeři nebo svačině připravovaly čerstvý chléb a na něm míchaná vejce s pažitkou? Jistě byl vynikající, a jako děti jsme je milovaly. Připravili jsme pro vás obdobný recept, který je zdravější a hodí se k večeři, svačině, ale i jako občerstvení pro návštěvu. Využít můžete čerstvý chléb, ale i bagetky a jiné vámi oblíbené pečivo. 

Ingredience potřebné pro přípravu

  • chléb
  • 3 stroužky česneku
  • 3 ks vajec
  • 1 svazek cibulové natě
  • snítka kopru
  • majonéza

Jak připravit vynikající chleby s vejci

Začněte tím, že nakrájíte chléb na plátky. Pokud máte bagety, učiňte stejně. Vezměte si pánev, potřete ji olejem a pečivo z obou stran opečte, aby bylo křupavé. Jestliže nechcete opékat na oleji, můžete využít topinkovač. Jakmile budete mít pečivo opečené, odložte ho stranou a uvařte vejce běžným způsobem ve skořápce. Vařte je alespoň deset minut.

Jakmile uplyne deset minut, vařící vodu z vajec slijte a do hrnce k vejcím napusťte studenou vodu. Tak vejce rychle zchládnou. Poté je oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Pokud nemáte struhadlo nebo vejce jednoduše strouhat nechcete, nasekejte je na drobné kousíčky pomocí nože. Vejce mírně osolte a odložte je stranou. 

Závěrečná příprava

Vezměte pečivo a oloupejte česnek, se kterým potřete veškeré plátky. Poté každý plátek namažte majonézou. Pokud nemáte rádi majonézu, doporučujeme použít lučinu nebo pomazánkové máslo natural. Následně namazané plátky posypte strouhanými vejci. Nyní nasekejte kopr s cibulovou natí a hojně posypte připravené pečivo. Večeři máte připravenou.


Pokud nemáte rádi kopr ani zelenou nať z cibule, lze použít jakékoliv jiné bylinky nebo zeleninu. Dobrá je také žlutá cibule nakrájená na drobné kostičky. Pokud nechcete žádné bylinky, můžete využít strouhaný sýr, chutím se meze nekladou. A jestliže nechcete, aby vám při pojídání padaly vejce z pečiva, doporučujeme chléb či bagetky opéct pouze z jedné strany. 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]