Líná pizza: Nachystaná za 10 minut a bez zadělávání těsta. 80letý pizzař vyzradil vynikající recept

krájení pizzy

Tradiční italská pizza si získala oblibu po celém světě a málokdo si ji alespoň občas nedá. Příprava těsta na pizzu však může být ošemetná a zdlouhavá. V tomto receptu se těstem zabývat nemusíte.

Pizza chutná snad každému. Tenké těsto, rozteklý sýr a oblíbené ingredience, dělají z pojídání pizzy opravdu gurmánský zážitek. Variací na ni je bezpočet. Vyzkoušejte tu, která vám ušetří opravdu hodně práce a můžete po ní sáhnout, kdykoliv nemáte čas složitě připravovat těsto na pizzu. Pravá italská pizza to sice není, ale rozhodně stojí za to vyzkoušet tuto rychlovku, která vás svojí chutí rozhodně nezklame.

Ingredience na línou pizzu

200 g chleba lavaš
1 cibule
3 lžíce zakysané smetany
2 rajčata
150 g sýra
50 g uzené klobásy
3 lžíce kečupu

Postup přípravy

Lavaš je typický pokrm arménské kuchyně, kde je přílohou i základem mnoha jídel. V Arménii již mnoho století po podzimní sklizni obilí pečou lavaš na stěnách rozpálené hliněné pece, která se nazývá tandúr a je zapuštěna do země. Tento tenký chléb trochu připomíná tortilly nebo indický chléb čapátí. Lavaš je měkký a poddajný a skvělé se hodí k zabalení masových směsí, zeleniny, ale i sladkých ovocných pokrmů.

pizza v troubě

V tomto receptu je však použitý jako základ těsta na pizzu. Lavaš lze koupit v kulatém, ale i obdélníkovém tvaru. Na tuto pizzu byl použitý obdélníkový tvar, ale můžete udělat samozřejmě i pizzu kulatou. Plech si vyložte pečícím papírem a položte na něj plát lavaš chleba, který pomažte zakysanou smetanou.

Použijte další plát chleba

Váš oblíbený tvrdý sýr nastrouhejte na jemném struhadle a polovinu jej nasypte na zakysanou smetanu. Vše překryjte dalším plátem chleba. Ten potřete kečupem nebo si vyrobte klasickou rajčatovou omáčku na pizzu. Klobásu nakrájejte na kolečka rovnoměrně vyskládejte na kečupovou vrstvu. Rajčata nakrájejte na kolečka a vložte do mezer mezi klobásu.

servírování pizzy

Cibuli také nakrájejte na tenká kolečka, rozdělte je na kroužky a rovnoměrně rozložte. Pizzu posypte zbylým sýrem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut. Po vytažení nechte mírně vychladnout a hotovou pizzu nakrájejte na menší obdélníky nebo trojúhelníky, pokud jste použili kulatý chleba. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*