Vezměte 1 sklenici mletého masa a 1 sklenici sýra. Za minutu máte skvělý oběd, večeři nebo jen tak chuťovku

Recept je pro všechny milovníky sýra a kuřecího masa. Kombinace těchto dvou surovin vytváří chuťový požitek, který bude chutnat všem.

Za tuto roládu vám utrhnou ruce. Je snadná a výborná, ať už ji sníte jakkoliv a s čímkoliv. K obědu, večeři nebo jen tak jako chuťovku, s bramborem i s chlebem. Udělejte s ní obloženou mísu pro návštěvu, uvidíte, že se po ní jenom zapráší. A ještě po vás budou chtít přídavek a loudit recept. Tahle roláda je prostě dokonalá.

Potřebné suroviny

  • 500 gramů kuřecích prsou (buď v celku nebo namleté)
  • 180 gramů tvrdého sýra
  • 4 vejce
  • mouka
  • zakysaná smetana
  • pár stroužků česneku
  • 1 cibule
  • rostlinný olej
  • koření dle chuti

Koření si můžete dát jaké bude chtít, záleží na osobních preferencích. A česneku dejte podle toho, jak moc jej máte rádi, je zde i možnost ho tam nedat vůbec.

Postup přípravy

Ze všeho nejdříve si do hluboké a prostorné mísy nastrouháte sýr najemno. Dále do něj přidáte vejce, zakysanou smetanu a koření. Vše důkladně spojíte dohromady, aby vznikla pevná hmota. Koření můžete zvolit dle vlastní chuti, skvělá je například mletá paprika a černý pepř. Ale kombinace je libovolná. Sůl přidejte dle vlastního uvážení, někdy jsou již dost solené a přidáním další soli by byla hmota příliš slaná, a to nikdo nechce.

Na plech rozprostřete pečící papír. Na ten dejte vrstvu rostlinného oleje a rozetřete jej. Sýrovou směs na ni rozprostřete do obdélníkového tvaru. Pěkně rovnoměrně, abyste neměli na jednom konci hmoty příliš a na druhém nic. Plech se sýrovou hmotou vložte do trouby na 160 °C, na zhruba 10 minut. Placka musí být pevná a ohebná, ne ovšem tvrdá, aby se dala následně dobře tvarovat. Během tohoto pečení si uděláte náplň.

Sýrová roláda
Fotografie: Unsplash

Kuřecí maso buďto namelete nebo ho již koupíte umleté, volba je čistě na vás. Pomleté kuřecí v míse spojíte se stroužky česneku a najemno nakrájenou cibulí. Vše spojte dohromady. Plech se sýrovým základem vytáhněte z trouby a nechte chvíli odpočinout, zhruba na 5 minut. Trouby mezitím rozehřejte na 185 °C. Kuřecí směs vytvarujte do podoby válce. Ten předejte na sýrový základ a zatočte jej do tvaru rolády. Pak už jen stačí dát péct do rozehřáté trouby, na zhruba 30 minut.

Pravidelně roládu kontrolujte. Kuřecí směs musí být správně upečena, jakmile bude syrová, nechte ji stále ještě v troubě. Kuřecí maso nesmí být nikdy syrové. Po upečení ji nechte vychladnout a následně ji nakrájejte. Je skvělá k obědu či večeři s bramborami nebo chlebem. A pokud budete mít návštěvu, dejte ji na obložený talíř, návštěva vám utrhne ruce. Není na ní vůbec nic těžkého a hotová je během chvíle, zamilujete si ji i vy.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*