Nejchutnější kuřecí prsa pod sluncem. Jakmile se naučíte tento recept, budete je dělat 2x týdně

Pečení kuřecího masa je pro některé lidi celkem složité. Stává se, že kuřecí maso je po dopečení suché a tím pádem není ani moc chutné. Zkuste tento recept na šťavnaté kuřecí.

Pokud člověk v průběhu života občas vaří, tak průběžně zjistí, jak se mají určité potraviny dělat, aby nakonec dobře chutnaly. To samé platí i u masa. Dalo by se říci, že občas je i pečení masa celkem složité. Pokud se totiž nepřipraví správně, může být suché, syrové nebo tvrdé. Jestliže se vám stává, že je vaše kuřecí maso ve výsledku suché, zkuste si tento recept. S tím by mělo být kuřecí vždy šťavnaté.

K vaření si připravte několik surovin

  • 2 kousky kuřecího masa
  • sůl podle chuti
  • 1 ks rajčata
  • 70 gramů sýru
  • 30 gramů másla
  • půlku pekingského zelí
  • zelenina
  • 2 krajíce chleba
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 stroužky česneku

Začněte s prací

Vždy si maso omyjte pod tekoucí vodou. Toto udělejte i s kuřecím masem, které jé poté potřeba osušit papírovými utěrkami. Celé kuřecí prso rozřízněte a budete mít dva plátky kuřecího. Jednu část osolte, přidejte koření, jež máte rádi a nechte marinovat. Maso nechte takto stranou a začněte s přípravou rajčat.

Ty nakrájejte na plátky. Část sýru také nakrájejte na plátky, a to samé udělejte i s máslem. Vezměte k ruce opět maso a dejte ho do pečící formy. Na něj postupně pokládejte plátky rajčat, plátky sýra a másla. Až budou všechny ingredience na kuřecím masu, tak ho přikryjte druhou částí, která vám stále zbývá.

Pokračujte v přípravě šťavnatého kuřecího

K ruce vezměte rostlinný olej a v tom smíchejte sůl s aromatickými bylinkami a kořením. Podle toho, jak moc chcete omáčky, ji naneste na maso. Takto připravené maso ve formě dejte do trouby a pečte ho přibližně 25 minut na 200 °C. Zbytek sýru nastrouhejte nahrubo nebo najemno a na posledních 5 minut pečení ho přidejte na maso. Skvěle se rozpustí a nespálí se.

Až se bude péct maso, připravte salát

Následně přichází na řadu příprava salátu, který si nakonec dáte k masu. Nakrájejte chleba na kostičky a osmažte jej na pánvičce dozlatova. Až budete mít chléb hotový, nakrájejte pekingské zelí, promíchejte jej s plátky rajčat a bylinkami. Všechny ingredience dejte do jedné mísy společně s osmaženým chlebem.

Konečné úpravy před jídlem

V mističce si zamíchejte smetanu s majonézou a nasekaným česnekem. Takto dokonale ochutíte připravený salát. Dresing tedy nalijte do mísy se salátem. Až se maso dopeče, můžete jej začít jíst společně s touto zdravou přílohou. Taková večeře není náročná, maso bude šťavnaté a vy se najíte kvalitních potravin.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]