Pizzu už nedělám. Lahodné krajíce chleba v troubě: Zmizí ze stolu tak rychle, že ani nestihnou vychladnout

zapečené pizza chleby

Pizza patří mezi oblíbená jídla. Častokrát však mohou omrzet opakující se příchutě a domácí pizza je velice náročná. Díky tomuto receptu přijdete na skvělou náhražku.

Mezi lidmi je pizza velice populárním pokrmem. Po nějaké době však někteří lidé nevědí, jakou pizzu si dát, jelikož všechny možné druhy již ochutnali. V tu chvíli přichází dilema, zda na toto jídlo zanevřít a nejíst ho, nebo se pokusit domácí pizzu upéct. Poté většina lidí zjistí, že upéct vlastní pizzu není tak jednoduché. Díky tomuto receptu se však naučíte skvělou alternativu k pizze, která je mnohdy daleko lepší.

Co budete potřebovat

  • 3 ks vajec
  • 150 g tvrdého sýra
  • 50 ml mléka
  • 100 g klobásy
  • 40 ml rostlinného oleje
  • 10 krajíců chleba
  • svazek petržele
  • 1 / 2 čajové lžičky mleté sladké papriky
  • sůl dle chuti
  • mletý černý pepř dle chuti

Připravte směs na obalení

Nejprve je potřeba obalit si krajíce chleba ve vaječné směsi. Takovou směs vytvoříte tak, že do misky rozklepnete 3 vejce, přidáte mléko, rostlinný olej a vše důkladně rozšleháte do hladka. Následně do vaječné směsi nasekejte petrželku, přisypte mletou sladkou papriku sůl a pepř. Směs opět promíchejte a následně v ní postupně obalte všechny krajíce chlebu.

Chleby dejte na plech

Vezměte si plech, na který dejte pečící papír. Krajíce chleba obalené ve vaječné směsi vyskládejte na plech. Klobásu nakrájejte na tenké plátky a poskládejte je rovnoměrně na jednotlivé krajíce. Na hrubém struhadle nastrouhejte tvrdý sýr, kterým krajíce chlebů posypejte. Následně máte vše připravené na pečení.

zapečené pizza chleby se sýrem

Krajíce upečte v troubě

Troubu si předehřejte na 180 °C. Plech s chleby vložte do trouby a nechte je péct 10 minut. Po uplynutí této doby plech vyjměte z trouby a upečené chleby dejte na talíř. V tuto chvíli máte hotovo a můžete servírovat. Tato náhražka pizzy může výborně nahradit oblíbený pokrm, pokud je vaše pizzerie zavřená nebo pokud vám již pizza nechutná.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*