Hustá omáčka na těstoviny: Tak chutná, že jí chcete jíst samotnou po lžících. Tento levný recept zvládne každý

Pokud nevíte, co zrovna připravit na večeři, určitě se vám zalíbí tento recept na hustou omáčku na těstoviny. Je to vážně jednoduché.

Můžete se snažit vymyslet ty nejluxusnější pokrmy na večeře a nakonec se stejně stane, že má každý největší radost z obyčejných těstovin s nějakou dobrou a jednoduchou omáčkou. Je to totiž jídlo, které je během chvilky připravené a tím pádem nebude nikdo dlouho o hladu. A pokud je vaše omáčka vždycky řídká, tak se rozhodně musíte naučit tento jednoduchý recept. Opravdu ho vyzkoušejte.

Co budete potřebovat

Záleží jen a pouze na vás, jestli použijete čerstvá rajčata, rajčatový protlak a nebo kečup. Bez rajčat by ale tato omáčka opravdu nebyla tak dobrá, takže je rozhodně nevynechávejte. Dále budete potřebovat:

  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 50 g másla
  • 5 lžic pšeničné mouky
  • 5 lžic rajčatového protlaku
  • vývar
  • dle chuti sůl a pepř
  • 5 lžic zakysané smetany

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si do hrnce dejte jak máslo, tak rostlinný olej. Zahřívejte na mírném ohni, ale dávejte dobrý pozor na to, aby se oheň nezačal vařit. Přisypte mouku a promíchejte metličkou nebo vidličkou do homogenní husté konzistence bez hrudek. Přidejte rajčatovou pastu a poté znova promíchejte. Poté začněte postupně přilévat vývar a po každém přidání dobře promíchejte. Místo vývaru můžete použít obyčejnou vodu, ale s vývarem je to lepší.

Osolte, opepřete, přidejte své oblíbené koření podle libosti. Na závěr přidejte ještě zakysanou smetanu a počkejte, než vaše omáčka zhoustne. Nebojte se, bude to trvat jen pár minut. No a jakmile to budete mít hotové, jen stáhněte hrnec ze sporáku, uvařte těstoviny a můžete podávat. Tato omáčka se hodí jak ke špagetám, tak k jakémukoliv druhu jiných těstovin. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]