Lahodný domácí dortík: Piškot, pusinky a 2 speciální krémy. Takovou lahůdku nemají ani v cukrárně

Tento skvělý vrstvený dort je tak jednoduchý, že se vám tomu nebude chtít ani věřit. Ale opravdu stojí za to ho vyzkoušet, v kuchyni nestrávíte tolik času.

Pokud i vy narozeninové dorty většinou objednáváte u nějaké cukrářky, protože se bojíte, že byste je sami nezvládli, musíte vyzkoušet tento jednoduchý recept. Tento dort se totiž podaří opravdu každému a jeho chuť je naprosto dokonalá. Takže opravdu nevadí, pokud jste ještě v pečení začátečníci, nemusíte se bát. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

  • 3 balíčky jahodového pudingu
  • 1 litr mléka
  • 3 žloutky
  • 1 polévková lžíce škrobu
  • 9 lžic cukru
  • 250 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 400 g jahod
  • 200 g čokolády
  • 420 g pistácií
  • smetana ke šlehání
  • 6 bílků
  • špetka soli
  • 300 g soli

Je to opravdu jednoduché

Do misky nalijte 200 ml mléka. Přidejte 3 žloutky, 6 lžic cukru, lžíci škrobu a 3 balíčky jahodového pudinku. Dobře promíchejte. Do zbylého mléka dejte 3 lžíce cukru a dejte vařit. Když se začne vařit, odstavte ho z ohně a zalijte mlékem smíchaným s pudinkem a žloutky. Poté ho dejte zpět na oheň. Neustále míchejte, dokud nezískáte hustý pudink. Mísu s pudinkem zakryjte průhlednou fólií a nechte ho vychladnout.

Měkké máslo si ušlehejte se 100 g moučkového cukru, dokud nebude nadýchané. Vychladlý pudink přidejte do vyšlehaného másla. Dobře promíchejte a získaný krém rozdělte na dvě části. Do jedné z nich přidejte nastrouhanou čokoládu a do druhé najemno nakrájené jahody. Smetanu ke šlehání šlehejte mixérem, dokud vám nevznikne tuhá šlehačka. Do jahodového krému přidejte 2 lžíce šlehačky.

A máte skoro hotovo

Pokud chcete dát na vršek pusinky, musíte vyšlehat bílky se špetkou soli, dokud se nevytvoří pěna. Poté přidejte cukr a mixujte mixérem při vysoké rychlosti dalších 5 minut. Tuto směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem a vložte ho do trouby předehřáté na 130 stupňů. Pusinky pečte asi hodinu. Poté, co je vršek upečený a křupavý, troubu vypněte. Pusinky dejte na pánev o rozměrech 26 x 35 cm.

Navrch ještě přidejte čokoládový krém, který překryjte vrstvou sušenek. Přidejte jahodový krém a vrstvu pistácií namočených v mléce. Poslední vrstvu sušenek ozdobte šlehačkou. Dejte do lednice vychladit aspoň na hodinu a půl. No a poté už můžete podávat. Zaručujeme vám, že budou všichni nadšení. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*