Od teď už peču jedině tento mascarpone krémový koláč s třešněmi nebo malinami – rychlý, levný, svěží

Když má někdo z vašich blízkých nějaký významný den, jako jsou třeba narozeniny, není nic lepšího, než mu připravit dárek přímo od srdce. Třeba tento lahodný dort.

Jestliže existuje jedna věc, která člověka potěší a zlepší mu okamžitě den, pak je to lahodný dort pečený přímo od srdce. Kombinace krémového mascarpone spolu s višněmi a piškotovým korpusem je prostě neodolatelná. A pokud by vás višně omrzely, vždy je můžete nahradit jiným ovocem, jako jsou například jahody či maliny. Příprava vám zabere maximálně hodinku, pak už jen stačí vyčkat, než dort zatuhne v lednici.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Korpus:

  • Hladká mouka – 150 g
  • Cukr – 150 g
  • Vejce  – 3 kusy

Krém:

  • Smetana ke šlehání 33% – 250 ml
  • Mascarpone – 250 g
  • Cukr – 150 g

Dále:

  • Mléčná čokoláda – 100 g
  • Konzervované třešně – 2 sklenice
  • Třešňový kompot – 150 ml

Rozklepněte vejce do mísy a vyšlehejte je na nejvyšší rychlost, dokud neutvoří pěnu. Poté do nich postupně přisypávejte cukr za stálého šlehání, celkově byste měli šlehat cca 8 až 9 minut. Jakmile bude základ nadýchaný a bude tvořit bublinky, tak máte hotovo. Nyní do něj můžete začít zapracovávat prosátou mouku.

Vždy jí trochu nasypejte do mísy, promíchejte stěrkou zespoda nahoru a až poté přidejte další část. Nachystejte si formu na dort a vystelte ji pečicím papírem. Těsto do ní poté přelijte, zarovnejte ho a rovnoměrně rozetřete do všech stran. Poté ho dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte ho po dobu 25 minut. Pokud si nejste jisti, zda je korpus správně propečený, tak do něj zabodněte špejli.

Dort je chutný a šťavnatý

Jestliže ji vytáhnete čistou, tak máte hotovo. Vytáhněte korpus z formy a nechejte ho vychladnout, mezitím se vrhněte na přípravu krému. Smetanu ke šlehání nalijte do čisté mísy a šlehejte ji tak dlouho, dokud nezačne tvořit kopečky. Poté do ní postupně zašlehávejte cukr. Jakmile to budete mít, tak do krému ještě zašlehejte mascarpone. Konzervované třešně přeceďte, čímž získáte i potřebnou šťávu.

Nyní můžete sestavit dort. Korpus dejte zpět do formy na pečení a potřete ho šťávou z kompotu. Rozložte na něj všechny třešně a na ně navrstvěte připravený krém. Po jeho zarovnání si vezměte čokoládu a nastrouhejte ji na struhadle najemno. Vršek dortu čokoládou zasypejte a dejte ho na pár hodin do lednice, aby zatuhl. Poté ho můžete servírovat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*