Zapomenutý recept na ten nejjemnější dortový krém: Vylepší jakýkoli dezert a jeho příprava je snadná

Dortový krém

Příprava dortu nemusí být nijak náročná, to, co ale děsí i zkušené hospodyně, je krém. Objevili jsme recept, který zvládne každý a jehož výsledná chuť je přímo ohromující.

Dobrý krém je základem každého dortu. Slouží nejen k ochucení dortu, ale také k jeho zdobení a dokončení. Existuje mnoho druhů krémů, mohou být například máslové, šlehačkové, na bázi mascarpone nebo smetany. V našem jednoduchém receptu se kombinuje chuť másla a mléka a díky tomu vznikne nejen jedinečná konzistence, ale i chuť.

Ingredience potřebné na přípravu dortového krému:

  • 250 mililitrů mléka
  • 2 vejce
  • 200 gramů cukru
  • 30 gramů mouky
  • 300 gramů másla
  • vanilka

Příprava krok za krokem, snadno a rychle

Krémovou polevu připravíme velmi snadno, nemusíme se toho rozhodně bát. Vezmeme si hlubokou mísu, do které si nejprve vyklepneme vejce, přidáme cukr a hladkou mouku. Tuto směs nejprve promícháme pomocí lžíce nebo vařečky, následně ji přemístíme do hrnce a přidáme mléko. Na mírném plamenu směs postupně zahříváme, a to za stálého míchání.

Roláda z nutelly

Tento jemný dort se doslova rozpadá v ústech. Díky mému triku navíc vypadá jako z luxusní cukrárny

Od plotny neodcházíme, krém má tendenci se pálit

Je zapotřebí na hrnec neustále dohlížet, velmi snadno se nám totiž může stát, že se nám krém připálí k hrnci. Textura směsi postupně začne houstnout a měnit se na požadovanou krémovou konzistenci. Jakmile se tak stane, hrnec ze sporáku jednoduše sundáme a směs necháme vychladnout. Ve vedlejší misce si za pomoci metličky mezitím ušleháme máslo, které následně smícháme s vychladlou směsí. Nakonec vše dochutíme vanilkou.

Krém na dort
Fotografie: Pexels

Využití je široké, krém se nehodí jen na dorty

Takto připravený krém využijeme nejen při samotném pečení dortů jako náplň, ale také při závěrečném zdobení dortu. Pokud jej použijeme jako náplň, dodá našemu dortu nejen chuť, ale i vláčnost. Krém můžeme také rozetřít po celém povrchu dortu. Díky své konzistenci je vhodný ale také na povrchové zdobení, kterého dosáhneme pomocí speciálních zdobicích pytlíků.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*