Takto doma připravíte nejlepší krém na světě. Skvěle se s ním pracuje, chutná lahodně a hodí se na 1000+1 receptů

bílý krém

Krémy jsou velkou ozdobou nejen dortů, ale i různých dezertů. Na první pohled ale jejich příprava vypadá náročně, tak se jim mnoho lidí vyhýbá. Opak je ale pravdou.

Příprava krému nemusí zabrat moc času ani na ní člověk nemusí mít speciální dovednosti nebo vybavení. Stačí pouze ten správný postup a ingredience. A právě to pro vás máme připravené. Jednoduchý postup, se kterým si lahodný krém na dorty připraví každý. Nemusí se jednat o letitého a zkušeného cukráře, díky našemu receptu si s přípravou krému hravě poradí i naprostý začátečník.

Co budeme na přípravu lahodného krému potřebovat:

  • 200 gramů másla
  • 2 vejce
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 100 mililitrů mléka

Základní ingredience, jednoduchý postup přípravy

Jak je vidět již na seznamu ingrediencí, na přípravu krému není potřeba nic speciálního. Snadno si jej tedy uděláme i na poslední chvíli, nemusíme kvůli tomu plánovat zdlouhavé nákupy. Ingredience, které na přípravu krému potřebujeme, máme ve většině případů každý běžně doma. Tak, jako je skromný seznam potřebných věcí, je jednoduchá i samotná příprava tohoto krému. Jeho chuť ale zaručeně překvapí.

máslo prkénko
Fotografie: Pexels

Krém se připravuje za tepla, v hlubokém hrnci

Nejprve si v talíři smícháme vejce a cukr. Tuto směs pečlivě promícháme tak, aby nám v ní nevznikly hrudky. Jakmile máme hladkou hmotu, přilijeme také mléko. Směs opět pečlivě promícháme a přelijeme do hrnce, který umístíme na sporák. Za stálého míchání směs necháme vařit na mírném ohni. Postupně bude docházet k tomu, že bude houstnout.

Konzistence podobná smetaně je ideální výsledek

Jakmile směs bude připomínat smetanu, sundáme hrnec z plotny a necháme ji odpočívat. Mezitím si připravíme máslo, které je ideální vyndat předem, aby mělo pokojovou teplotu. To umístíme do hluboké nádoby a pomocí ručního mixéru vyšleháme. Vznikne nám hutná hmota.

Obě směsi spojíme, důležitý je pomalý postup

Nyní přistoupíme k poslednímu kroku a tím je spojení obou směsí. Je zapotřebí tento krok neuspěchat. Vychladlou směs ze sporáku pomalu, lžičku po lžičce přidáváme k máslu, které neustále šleháme. Díky tomu nám dojde k dokonalému propojení obou směsí a vznikne nám hutný, ale hladký krém. Ten následně použijeme na zdobení dortu, nebo jej umístíme do ledničky. V uzavřené nádobě nám v lednici krém vydrží čerstvý po dobu 3 – 4 dnů.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*