Chutný majonézový dresing, který se hodí ke všemu a na stole zaručeně udělá parádu

Dresingy patří mezi jednoduché ale trefné doplnění pokrmů. Zkuste si však připravit tento nenáročný dresing z majonézy a uvidíte, že se tuto přílohu rozhodně nevyplatí podceňovat.

Ačkoliv se nejedná o samostatné pokrmy, dokážou dokonale doladit každé jídlo a pokud je uděláte dobře, na stole se rozhodně neztratí. Řeč je o dresinzích, které slouží jako skvělé doplnění pokrmů téměř všeho druhu. Hodí se totiž jak k pečenému, tak i vařenému či grilovanému masu, bramborám a mnohým dalším jídlům. Pokud však přemýšlíte nad dresingem, který je chutný a zároveň neobvyklý, zkuste tento majonézový, u kterého není majonéza zdaleka jedinou použitou surovinou.

Ingredience na přípravu chutného dresingu:

  • majonéza – 220 g
  • kapary – 1 polévková lžíce
  • česnek – 6 až 8 stroužků
  • nakládané okurky – 6 ks
  • jarní cibulka – 2-3 ks
  • estragon – 1 čajová lžička
  • kopr – 1 snítko
  • hořčice – 1 čajová lžička
  • worcestrová omáčka – 1 čajová lžička
  • citronová šťáva – 1 čajová lžička
  • sůl – podle chuti

Postup přípravy:

Jak již bylo zmíněno, celý postup je téměř neuvěřitelně jednoduchý a skládá se z několika základních kroků. Prvním z nich je výběr zhruba středně velké mísy, do které vyklopíte požadované množství majonézy. Poté na drobné kostičky nakrájíte nakládané okurky, jarní cibulku i kapary a vzniklou směs přidáte do mísy s majonézou. Řádně promícháte a v případě potřeby zvolíte větší množství.

Poté přidáte koření estragon a opět nadrobno nakrájený kopr. Protlačíte česnek a vmícháte také hořčici, worcesterovou omáčku a citronovou šťávu.

Opět celo směs pořádně promícháte a na závěr podle potřeby ochutíte solí a případně také pepřem či jiným kořením, které vám pro daný dresing bude pasovat. Také můžete zvolit poměrně libovolné množství použitých surovin, a to podle toho, co na talíři preferujete vy.

Když máte dresing hotový, nechte jej minimálně půl hodiny odstát, aby jednotlivé chutě stihly hezky projít celou směsí a dresing tak měl ten správný šmrnc. Poté jej můžete libovolně podávat, a to jak k masu, tak například i jako omáčku do zeleninového salátu nebo k jakémukoliv pokrmu uznáte za vhodné. Jedno je však jisté, tato dobrota na stole vynikne.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]