Banánové buchtičky bez cukru, bez mléka a bez hnětení – dietní recept, po kterém nepřiberete

Neodoláte vůni sladkého rozpeklého pečiva? Připravte si pomocí tohoto snadného receptu buchtičky, kterými ohromíte každou návštěvu.

Na co kupovat sladké, nekvalitní pečivo z velkoobchodů, když si jej můžete s chutí připravit sami u sebe doma? Tyto banánové buchtičky si můžete vychutnat jak na snídani, tak například i k odpolední kávě. Příprava je přitom tak jednoduchá – nezabere vám téměř žádný čas a nebude vás stát ani plno peněz, neboť potřebujete pouze pár základních ingrediencí. Vrhněte se do toho.  

Chutné banánové buchtičky s rozinkami

Na přípravu této dobroty opravdu nepotřebujete příliš mnoho surovin, ovšem výsledek bude stát opravdu za to – pokud se budete držet postupu, vytvoříte neuvěřitelně dobré pečivo, kterému neodolají jak vaše děti, tak ani vaše návštěva. Banánové buchtičky jsou prostě skvělým řešením pro každou příležitost a zvládne je každý začínající kuchař či kuchařka. Pro přípravu budete potřebovat následující ingredience:

  • 350 gramů mouky
  • 80 gramů rozinek
  • 28 gramů másla
  • 1 ks vejce
  • 2 ks zralé banány
  • 1 čajová lžička sušeného droždí
  • 1 čajová lžička soli

Postup pro přípravu:

  • Nejprve do hluboké mísy rozlámejte zralé banány a rozmačkejte je vidličkou, aby získaly konzistenci velmi jemného pyré.
  • Následně rozklepněte k rozmačkaným banánům jedno vejce a řádně ho přimíchejte do směsi, aby byla homogenní. Nyní do směsi přidejte droždí a vše znovu důkladně promíchejte.
  • V mikrovlnné troubě nebo na sporáku nechte rozpustit máslo a také ho přidejte do banánové směsi. Poté ještě přidejte rozinky a vše znovu důkladně promíchejte.
  • Jakmile budete mít rozinky rozpracované do těsta, můžete přidat špetku soli a mouku (mouku zapracujte do těsta postupně a v několika dávkách) – nyní začíná čas, kdy budete muset těsto důkladně zpracovat, a proto se nejprve ujistěte, že je vaše mísa dostatečně hluboká.

  • Až budete mít těsto důkladně zpracované, zakryjte ho talířem a nechte hodinu a půl odpočívat na teplém místě, aby mohlo krásně nakynout.
  • Po hodině si připravte pracovní plochu, kterou důkladně zasypte moukou, abyste na něj mohli těsto přesunout. Z těsta poté vytvořte jeden velký bochánek a rozdělte jej na devět dílku, přičemž z každého vytvořte malou kouli.
  • Všechny bochánky nyní vyložte na plech nebo do pekáče a zakryjte, abyste mohli nechat kynout dalších 45 minut.
  • Poté opět každý z nich posypte malým množstvím mouky a vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů – dobrotu pečte po dobu 15–20 minut.
  • Po upečení nechte bochánky vychladnout a můžete je podávat k čaji, kávě nebo jakkoliv to máte rádi.
  • Dobrou chuť!

Pokud se vám během přípravy něco nezdařilo nebo něčemu nerozumíte, níže se můžete podívat na video, kde je celý postup krásně vyobrazen:

https://www.youtube.com/watch?v=c5db7MWYFro

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]