Andělsky dobré řezy „Sněhurka“: Svou jedinečnou výraznost získaly díky této 1 ingredienci navíc. Tajný recept naší cukrářky

Dort se šlehačkou

Dort skvělý na oslavu, jak pro rodinu a příbuzné, tak i pro přátelé. Každému bude chutnat, arašídy ucítíte při každém skousnutí!

Je samozřejmé, že nemusíte používat nutně arašídy. Klidně použijte ořechy vlašské, pistáciové nebo madle. Volba je čistě na vás a fantazii se meze nekladou. Pokud ale máte vy, nebo někdo, kdo bude dort jíst, alergii na ořechy, můžete je vynechat úplně. Ničemu to vadit nebude. Dort je celý velmi lehký a vláčný, jako byste jedli obláček z nebe. V horkých letních dnech ho oceníte nejvíce, není totiž nijak těžký na žaludek. Tudíž po něm můžete jít klidně s přáteli do vody bez obav, že by vám bylo špatně.

Potřebné ingredience na přípravu těsta

  • 80 gramů cukru
  • 100 gramů arašídů
  • 100 gramů sušenek
  • 2 vejce
  • 50 mililitrů oleje
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva

Ingredience na přípravu krému

  • 3 žloutky
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 5 polévkových lžic cukru
  • 700 mililitrů mléka
  • 100 gramů másla
  • 300 mililitrů šlehačky

Postup přípravy celého dortu

Nejdříve začněte krémem, u něj je potřeba aby pořádně ztuhnul. Nejprve vyšlehejte šlehačku. Následně v hrnci zahřejte 500 mililitrů mléka, ve zbytku rozmíchejte puding, žloutky a cukr. Jakmile přivedete mléko do bodu varu, stáhněte ho z plotýnky. Za stálého míchání vlijte připravenou směs s pudinkem a míchejte, dokud nezhoustne. Pak nechte vychladnout a dejte do lednice.

Bílý krém

Bílky si vyšlehejte s polovinou cukru. Tu druhou vyšlehejte se žloutky, olejem a práškem do pečiva. Rozdrťte si sušenky a taktéž je přidejte ke žloutkové směsi a vsypejte i arašídy. Bílkovou i žloutkovou směs spojte dohromady. Na plech položte pečící papír, těsto na něj vlijte a pečete 8-10 minut na 180°C.

kousek dortu

Jakmile těsto vychladne, rozpůlte ho nožem, aby vám vznikly dva pláty těsta. Na první dejte pudinkový krém, překryjte ho druhou polovinou těsta a na ni přidejte vyšlehanou šlehačku. Můžete ho posypat čokoládovými kousky a nadrcenými arašídy. Dort nechte pár hodin ztuhnout v lednici. Pak už jej pouze nakrájejte a podávejte. Je skutečně jednoduchý, a hlavně i velmi chutný.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*