Kuchař z Glóbusu prozradil recept na sekanou: Dobrůtku za 24 Kč si můžete udělat i doma. Dokonce chutná lépe než kupovaná

upečená sekaná

Příprava domácí sekané není nic složitého, když víte, jak na to. Příkladem může být tento druh sekané, který si můžete udělat i tehdy, pokud nemáte v kuchyni žádné zkušenosti.

Mnoho lidí se v dnešní době raději nepouští do přípravy receptů, které jim připadají složité na přípravu či na vaření. Většina osob si pak tato jídla kupují v restauracích, kde za ně dávají hodně peněz. Pokud nechcete utrácet velké finanční částky za jídla, která si můžete připravit i sami doma, ale nemáte moc zkušeností v kuchyni, začněte třeba tím, že si zkusíte doma udělat tuto sekanou.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu této jednoduché sekané budete potřebovat následující suroviny:

  • 1 ks cibule
  • 1 / 2 bochníku chleba
  • 700 g mleté maso
  • 1 /2 čajové lžičky soli
  • špetka mletého černého pepře
  • 1 ks stroužek česneku
  • 2 ks vejce
  • 2 polévkové lžíce kečupu
  • 1 čajová lžička hořčice
  • 1 / 2 čajové lžičky cukru

suroviny v misce

Příprava sekané není složitá

Jakmile se pustíte do přípravy této sekané, velice brzy zjistíte, že se nejedná o nic složitého. Začněte tím, že si nakrájíte cibuli nadrobno a poté sáhněte po chlebu. Z něj oberte krajíce a jeho vnitřek nakrájejte nebo natrhejte na menší kousky. Všechny suroviny si dávejte do větší misky, kde z nich vytvoříte směs na sekanou. K této směsi do misky přidejte mleté maso, sůl, černý mletý pepř a vejce.

ponorný mixér v masové směsi

Vytvořte si masovou směs

Protože je u sekané velmi důležité, aby byly všechny suroviny důkladně promíchané, můžete je začít míchat v misce lžící nebo jiným kuchyňským náčiním. Poté ke směsi prolisujte česnek a k práci si vezměte ponorný mixér nebo jiný mixér, který ingredience náležitě rozemele nebo zamíchá tak, aby dobře propojené.

směs na sekanou

Nyní můžete dát sekanou péct

Jakmile budete mít všechny suroviny důkladně rozmíchané, dejte směs do zapékací mísy a troubu si předehřejte na 180 °C. Pečení sekané by mělo být na 40 až 50 minut, ale je potřeba sekanou po dopečení zkontrolovat. I sekaná může mít dobrou omáčku. Tu vytvoříte smícháním kečupu, hořčice a cukru. Po dopečení potřete sekanou touto omáčkou a můžete ihned podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*