Neodolatelná buchta, které podlehne každá návštěva. Zapamatujte si tento recept, než nadobro zmizí

Upečte si tuto jednoduchou mléčnou buchtu, které neodolá nikdo z vašeho okolí. Recept je jednoduchý a výsledek vás dozajista překvapí.

Dobrá buchta potěší každého a to ať už ke kávě, nebo ke svačině ve škole. Vyzkoušejte si tak připravit tento jednoduchý recept, kterým rozhodně potěšíte celou svojí rodinu. Výsledkem by totiž měl být měkký dezert, který se vám bude rozplývat na jazyku. S přípravou si lámat hlavu určitě nebudete, protože je tak jednoduchá, že ji zvládne i kterýkoliv kuchařský laik. Na nic tak nečekejte a vrhněte se do příprav ještě dnes.

Mléčná buchta

Tato mléčná buchta vám bude chutnat ještě více, pokud budete trpělivý a necháte ji přes noc odpočívat. Díky tomu totiž získá velmi křehkou strukturu a velmi lahodnou chuť. Recept je opravdu jednoduchý, zvládne ho každý začínající kuchař i kuchařka. Přesto však svou chutí dokáže ohromit i zkušeného jedlíka. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 300 gramů cukru
  • 4 ks vejce
  • 350 gramů mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • Vanilka, podle chuti
  • 240 mililitrů mléka
  • 70 gramů másla
Fotografie: Pixabay

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si přepravte vejce, které vyklepnete do misky a společně s cukrem je vyšleháte na sníh.
  • Následně prosejte mouku a smíchejte jí s práškem do pečiva a špetkou soli.
  • V hrnci poté smíchejte mléko a máslo, přidejte podle chuti vanilku a směs přiveďte k varu. Poté ji odstavte.
  • Do směsi z rozšlehaných vajec přidejte část proseté mouky a míchejte. Poté přidejte část mléčné směsi a opět šlehejte. Postupně tak přidávejte zbytek mouky a zbytek mléka dokud nepoužijete vše.
  • Připravte si libovolnou formu, vyložte ji pečícím papírem, a těsto do ní rovnoměrně vylijte.
  • Pečte buchtu asi 30-40 minut při 180 stupních. Nezapomeňte ji však soustavně kontrolovat pomocí špejle, protože každý může mít jak jinou troubu, tak jinou hustotu těsta.

  • Koláč nechte vychladnout a posypte ho moučkovým cukrem.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Pokud jste postupovali správně, výsledkem by měla být úžasně měkká buchta, která se rozplývá v ústech. Pokud chcete, můžete si k ní připravit i polevu, ale rozhodně to není třeba. Nyní vám nezbývá nic jiného, než se pochlubit svým přátelům a dát jim okusit této pochoutky.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]