Tato skvělá pizza je hotová za pouhých 20 minut a má opravdu křehký a tenký okraj. Recept z italského Toskánska

Připravte si naprosto skvělou pizzu, která je hotová za pouhých 20 minut a nebudete na její přípravu potřebovat moc věcí. Stojí to za to.

Snad neexistuje člověk, který by nemiloval pizzu. Ale věděli jste o tom, že je opravdu velmi jednoduché si ji připravit? A zvládne to každý v pohodlí vašeho domova. Tím pádem už nebudete muset volat do žádné restaurace, protože si tu nejlepší pizzu připravíte sami doma. Tak co, vyzkoušíte to?

Co budete potřebovat

  • kefír – 100-150 g,
  • zakysaná smetana – 2 lžíce,
  • máslo nebo margarín – 50 g,
  • sůl – 1/3 lžičky,
  • soda – 0,5 lžičky,
  • mouka – asi 2 šálky,
  • cukr – 1 špetka

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si zakysanou smetanu přidejte do kefíru, promíchejte vidličkou a poté přidejte ještě sůl a sodu. Po několika minutách by tato hmota měla začít pěnit. Poté k ní přidejte cukr a rozpuštěné máslo nebo margarín. Do hmoty vsypte mouku a připravte si velmi měkké a mírně lepivé těsto. Těsto nyní dejte na olejem vymazaný plech a rukama ho rozprostřete po plechu. Mělo by být velmi tenké.

Nyní přichází na řadu ta nejzábavnější část a tou je, zvolit vše, co použijete jako náplň. Nejlepší bude asi kečup, nějaká šunka, tvrdý salám, sýr a poté třeba cibule, rajčata nebo cokoliv, co máte rádi. Vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a vyndejte, až si budete jistí, že je pizza hotová. Podávejte ještě teplé. Můžete se spolehnout na to, že bude všem chutnat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*