Zatím každou moji návštěvu ohromila chuť tvarohového koláče, který připravují podle téměř zapomenutého postupu

koláč s rozinkami

Kvůli skvělému dezertu nemusíte trávit hodiny v kuchyni. Tento jednoduchý tvarohový koláč budete mít hotový velice rychle a neuvěřitelně si na něm pochutnáte.

Někteří lidé se snaží udělat takový dezert, kterým se všem zavděčí. Tito lidé chtějí, aby byl dezert co nejlepší, a proto někdy tráví dlouhé hodiny v kuchyni. Výsledek pak často není takový, jaký očekávali a akorát jsou z toho zklamaní. S pomocí tohoto receptu vytvoříte opravdu úžasný tvarohový dezert a nebudete kvůli němu muset trávit v kuchyni moc času.

Co budete potřebovat

  • 500 g tvarohu
  • 4 vejce
  • 200 g cukru
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 130 g másla
  • 40 g rozinek
  • 1 lžíce krupice
  • 3 lžíce smetany
  • 2 lžíce kakaa

Nejdříve vytvořte základ

Vezměte si nějakou dostatečně velkou mísu a dejte do ní vaječné žloutky. Přidejte do mísy také cukr a za pomocí mixéru vše rozšlehejte do hladka. Následně do misky přidejte citronovou kůru, máslo, které předem rozehřejete na pokojovou teplotu, a také rozinky. Ke všemu ještě přes nějaké sítko protlačte tvaroh a vše společně důkladně promíchejte.

Základ můžete upéct

Bílky, které vám zbyly z vajec, si v misce rozšlehejte na sníh. Ten poté přidejte ke zbytku ingrediencí v misce a pořádně vše promíchejte. Dejte si rozehřát troubu na 180 °C. Připravte si zapékací mísu nebo koláčovou formu. Vyložte jí pečícím papírem, vymažte máslem a vysypejte moukou. Nalijte do ní výsledné těsto a rovnoměrně jej rozprostřete. Těsto následně dejte péct na 45 minut.

Koláč

Mezitím udělejte polevu

Když se vám bude koláč péct v troubě, můžete si na něj mezitím připravit polevu. V nějakém menším hrnci rozehřejte na mírném ohni 1 lžíci másla, ke které přidejte 2 lžíce cukru. Za stálého míchání poté přidejte 3 lžíce smetany a 2 lžíce kakaa. Směs pořád míchejte, dokud jí nepřivedete k varu. Následně můžete plotýnku vypnout a až se vám upeče zbytek, tak na něj polevu můžete dát. Vše dejte ještě přes noc do lednice.

Zdroj: Planeta PL

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*