Po ochutnání této domácí zmrzliny už nebudete chtít jinou. Je lahodnější a levnější než kupovaná

ovocná zmrzlina

Dobrá zmrzlina vám dokáže zpříjemnit den a ochladit mysl během náročných úkolů. Díky tomuto jednoduchému receptu si ji nyní můžete připravit sami doma.

Pokud máte rádi zmrzlinu, pak byste měli vyzkoušet tento lahodný recept, který vyžaduje pouze dvě levné ingredience. Ve výsledku však získáte neuvěřitelně chutnou delikatesu, na které si pochutná každý člen vaší rodiny. Postup je navíc velmi jednoduchý, takže se jedná o skvělou příležitost pro každého nového kuchaře či kuchařku – stačí si vyhradit chvilku času a s úsměvem se vrhnout do příprav. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Lahodná domácí zmrzlina

Mnozí lidé si ani neuvědomují, že zmrzlina není v gastronomické kultuře až tak novým pokrmem. Vynalézaví Číňané například objevili první recept na její výrobu již před 5000 lety (jednoduše smíchali kousky ledu a sněhu se šťávou z pomeranče, citronu a dalšího lahodného ovoce – to znamená, že připravit si tuto lahodnou dobrotu nemusí být nic těžkého. Dnes však existují mnohem chutnější recepty, které navíc nevyžadují mnoho ingrediencí. V tomto případě budete potřebovat pouze:

  • 500 gramů smetany 33%
  • 300 gramů tekutého džemu (vyberte si svůj nejoblíbenější)

Postup pro přípravu zmrzliny:

  • Nejprve je zapotřebí ušlehat džem ponorným mixérem do hladka, abyste se zbavili velkých kousků lesních plodů (nebo jiného ovoce, v závislosti na tom, jaký druh jste zvolili)

příprava zmrzliny

smetanová zmrzlina v oplatce

Domácí verze oblíbené zmrzliny podle receptury z dob, než ji začali výrobci šidit: Stačí 3 ingredience

  • Výsledný krém vložte následně na půl hodiny do mrazáku a poté jej pořádně protřepejte – neměl by být zcela zmrzlý, ale příjemně chladivý.
  • Nyní si připravte smetanu, kterou nejprve taktéž ušlehejte ponorným mixérem, a to dokud nevytvoří hustou pěnu – ještě než tento krok provedete, měli byste se ujistit, že je nádoba čistá a suchá, nikoliv zanesená zbytky džemu. V takovém případě by totiž nemusel být výsledný krém kvalitní.
  • Tip: Smetanu šlehejte nejprve pomalu a postupně zvyšujte rychlost.
  • Jakmile vyšleháte smetanu do měkkých vrcholů, snižte rychlost mixéru na minimum a postupně začněte přilévat marmeládu.

šlehání šlehačky

  • Po smíchání smetany a džemu nalijte směs do formy, vyrovnejte ji na povrchu, poté přikryjte pokličkou a vložte na 6 hodin do mrazáku.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

hotová domácí zmrzlina

Jakmile uplyne stanovená doba, můžete se pustit do ochutnávky své vlastní domácí zmrzliny. Bude lahodná, krémovitá a uspokojí všechny vaše chuťové buňky.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*