Smíchám mleté ​​maso s kefírem a za 15 minut uvařím výborný oběd nebo večeři. Tajný retro recept mé 94leté babičky

mleté maso s kefírem

Na obědy nebo večeře není nutné vymýšlet složité recepty. Jednoduše se podívejte na ty, které obsahují málo surovin a máte vyhráno. Příkladem může být tento recept s mletým masem a kefírem.

Pokud plánujete dělat něco dobrého k obědu nebo večeři a ještě netušíte, co to bude, nechte se inspirovat recepty od lidí, kteří přišli na velice zajímavou kombinaci surovin, která ve výsledku chutná skvěle. Příkladem může být tento pokrm vytvořený z mletého masa a kefíru. Uvidíte, že tato pochoutka zachutná vám i ostatním.

Ingredience, které budete potřebovat

Na přípravu tohoto receptu budete potřebovat následující suroviny:

  • 250 g kefír
  • 5 polévkových lžic mouky
  • 250 g mleté maso
  • 1 / 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 ks cibule
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks vejce
  • 1 / 3 čajové lžičky soli

Postup přípravy masových kuliček

Z těchto surovin můžete vytvořit skvělé masové kuličky, kterým se také říká líné kuličky. Je to z toho důvodu, že jejich příprava není vůbec složitá, a přitom se jedná o velmi chutný recept. Jakmile se pustíte do přípravy, začněte tím, že si připravíte mísu a do ní dáte mleté maso. To poté zalijte kefírem.

smažení mletých karbanátků

Dále přidejte do mísy i ostatní suroviny, kterými maso skvěle dochutíte. Do mísy tedy přidejte vejce, sůl a prášek do pečiva. Následně si oloupejte cibuli a nastrouhejte ji na struhadle nahrubo. Takto nastrouhanou cibuli následně přidejte do mísy k ostatním surovinám.

Mleté maso zapečené v bramborové kaši v neobvyklém podání. Takové jídlo potěší každého. Receptu tureckého kuchaře

masové placičky

Dochuťte masovou směs

Do masové směsi následně prolisujte česnek a všechny suroviny rozmixujte dohladka. Až budete mít masovou směs hotovou a dochucenou, přidejte ještě mouku a uhněťte rukama těsto. To poté rozdělte na několik dílků a vytvarujte z nich malé karbanátky. Poté si rozehřejte na pánvi olej a každý karbanátek osmažte z obou stran.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*