Domácí verze oblíbené zmrzliny podle receptury z dob, než ji začali výrobci šidit: Stačí 3 ingredience

smetanová zmrzlina v oplatce

Nejen v letních měsících dostane spousta lidí chuť na zmrzlinu. S pomocí tohoto jednoduchého receptu si můžete vytvořit zásobu zmrzliny během několika minut.

Spousta lidí má často chutě na různé druhy zmrzliny. Někteří preferují smetanovou zmrzlinu, která je mezi dvěma oplatkami. Tato zmrzlina patří mezi dostupné a levné. Daleko levněji a ve větším množství si však tuto zmrzlinu můžete připravit také z pohodlí vašeho domova. Zabere vám to přitom jen pár minut a budete potřebovat jenom 3 ingredience.

Co budete potřebovat

  • 500 g smetany
  • 350 g kondenzovaného mléka
  • vafle či dortové oplatky na přikrytí

Nejprve připravte náplň

Základem této zmrzliny je v první řadě její náplň. Vezměte si tedy misku, kterou ideálně nějakou dobu před přípravou nechte zchladit v mrazáku či lednici. To samé můžete udělat i s metličkami mixéru. Do misky poté nalijte smetanu a na střední výkon mixérem šlehejte, rychlost mixéru postupně zvyšujte tak, abyste našlehali hustou hmotu.

příprava ruské zmrzliny

Poté přidejte mléko

Do husté hmoty následně pomalinku nalijte mléko a šlehejte přibližně další 3 minuty opět při střední rychlosti mixéru. Následně již máte náplň připravenou a můžete se vrhnout na kompletaci zmrzliny či zmrzlinového koláče, jak by se dal tento recept také nazvat. Připravte si tedy dortovou formu a pečící papír, který budete k dokončení zmrzliny potřebovat.

Poctivá vanilková zmrzlina podle norem ČSN: Takovou už v obchodě nekoupíte! Potřebujete jen 3 ingredience a 5 minut času

hotová ruská zmrzlina

Dokončete lahodnou zmrzlinu

Dortovou formu vymažte malinkatým množstvím rostlinného oleje a pokryjte pečícím papírem. Na dno formy dejte první část vaflí či dortového oplatku. Následně do formy nalijte našlehanou směs smetany a mléka. Na vršek poté opět dejte druhou část oplatku nebo vafle.  Na závěr dejte zmrzlinu na přibližně 7 hodin do mrazáku. Pak už si můžete plnými doušky vychutnat tuto skvělou zmrzlinu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*