Domácí Ruská zmrzlina alá „Crème brûlée“ hotová za 5 minut ze 2 ingrediencí

Ruskou zmrzlinu už si můžete vyrobit i sami doma a chutnat vám bude určitě více, než ta kupovaná. Vyzkoušejte ji.

V létě asi nic neosvěží víc, než skvěle vychlazená zmrzlina. A pro milovníky Ruské zmrzliny je tu skvělé řešení, můžete si ji vyrobit sami doma. Je to velmi jednoduché, a jakmile ji ochutnáte, už nebudete chtít jíst tu kupovanou. Opravdu ji vyzkoušejte, zvládne to naprosto každý. Tak co, už se vám sbíhají sliny?

Co budete potřebovat

  • vařené kondenzované mléko
  • oplatky
  • 500 ml smetany

Myslete především na to, že než začnete vyrábět zmrzlinu, pořádně vychlaďte smetanu i kondenzované mléko. Poté půjde totiž smetanu krásně vyšlehat. V opačném případě byste totiž mohli skončit s těžkým krémem, a to nechcete. A malá rada, pokud nemáte formu, která je určená přímo na zmrzlinu, použijte jakoukoli jinou formu, ale na dno a boky dejte potravinářskou fólii. Pomůže to.

Je to velmi jednoduché

Nejprve si vychlazenou smetanu nalijte do hluboké mísy a s pomocí mixéru vyšlehejte hmotu, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Tento proces bude trvat přibližně 3,5 minuty. Po částech ke smetaně přidávejte vychlazené kondenzované mléko a snižte rychlost mixéru. Tuto hmotu potom vyšlehejte do hladka.

Oplatek položte na dno formy a na něj rozetřete veškerý smetanový krém. A ten poté přikryjte druhým oplatkem. Lehce na tento dort zatlačte, aby zmrzlina poté držela úplně při sobě. Formu poté dejte do mrazáku a nechte ji tam nejméně 5 hodin. Po této době vyndejte formu z mrazáku, vyklopte zmrzlinu a tu poté nakrájejte na čtverečky. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]