Nejtenčí langoše pod sluncem: Božínku, až se do nich zakousnete, tak budete litovat, že jste tenhle recept neznali už dříve! Dělám s kečupem i zakysanou smetanou

Pokud máte rádi mexická jídla nebo tortilly obecně, tento recept je pro jako dělaný. Placičky jsou chutné a příprava je opravdu jednoduchá.

Pokud si rádi pochutnáte na mexických jídlech, nebo obecně preferujete jídla s pšeničnými placky, tento recept si dozajista zamilujete. Nejde samozřejmě o žádnou složitost, ovšem mnoho lidí neví, že si tuto chutnou přílohu mohou vyrobit sami doma, což vyjde mnohem levněji, než kdybyste si ji museli neustále kupovat. Vrhněte se do příprav a ochutnejte pravé tortilly!

Tenké pšeničné placky

Připravit si pravé pšeničné placky opravdu není žádná složitá záležitost – zvládne to každý začínající kuchař nebo kuchařka. Stačí pouze postupovat podle níže uvedeného postupu a výsledek bude přesně takový, jaký jste si ho představovali. Tortilly můžete následně použít k mnoha mexickým pokrmům nebo si z nich můžete připravit například svůj vlastní wrap. Pro přípravu budete potřebovat následující ingredience:

  • 400 gramů pšeničné mouky
  • 200 mililitrů vody
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • Škrob, podle potřeby

Postup pro přípravu:

  • Nejprve přiveďte vodu k varu a rozpusťte v ní veškerou sůl. Poté si připravte mísu, do které nasypte prosátou mouku a tu zalijte horkou vodou.
  • Do mísy přidejte také rostlinný olej, vezměte metličku a začněte zpracovávat těsto (pokud by těsto nemělo odpovídající konzistenci, můžete přidat ještě trošku vody, nebo naopak trošku mouky).

  • Jakmile voda vychladne, je na čase začít pracovat rukama. Těsto začněte důkladně hníst, aby se co nejlépe spojilo – mělo by mít homogenní, méně lepivou konzistenci.
  • Jakmile budete s těstem spokojeni, udělejte z něho větší kouli, kterou posléze zabalte do potravinářské folie, a nechte ji odpočívat zhruba jednu hodinu při pokojové teplotě.
  • Jakmile uplyne jedna hodina, těsto opět propracujte a nechte ho odpočívat dalších 30 minut. Poté jej rozdělejte na dvě poloviny.
  • Z každé poloviny nyní vyválejte stejně dlouhou šišku, přičemž každou z nich následně rozkrájejte na menší, stejně velké kousky. Z těch následně opět vytvořte kuličky, které přendejte na talíř a opět je překryjte potravinovou fólií, aby neokoraly.

  • Nyní vezměte první dvě kuličky a v ruce z nich začněte tvořit malé placičky. Ty posypte škrobem a následně oba kousky vyválejte, aby byli co nejtenčí.
  • Jednu placku pomažte trochou oleje a na ni položte druhou – takto dejte dvě téměř slepené placky na rozpálenou pánev a opékejte na středním plamenu z obou stran.

  • Jakmile se začnou tvořit bublinky na povrchu a placka lehce zhnědne, máte hotovo. Nakonec akorát placky odlepte a nechte je chladit na talíři. Takto pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
  • Až spotřebujete všechno těsty, placky můžete použít jakkoliv chcete. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]