Dokonale lehké a vláčné cuketové palačinky se sýrovou náplní

Chcete zkusit jednoduchý a chutný pokrm z cuket? Vyzkoušejte tyto lahodné palačinky, které jsou jemné, vláčné a dokonale lahodné.

Cuketa obecně patří mezi jedny z nejoblíbenějších letních surovin a také se skutečně není čemu divit. Lehce se pěstuje, je zdravá, chutná a také neuvěřitelně variabilní na přípravu pokrmů. Zhotovit si z ní totiž můžete jak dokonalý hlavní chod, přílohu a obojí hned na několik způsobů. Dnes to tedy budou lahodné cuketové palačinky plněné sýrem, které jsou jemné, měkké a dokonale vláčné, takže se vám budou doslova rozplývat v ústech.

Ingredience na přípravu lahodných cuketových palačinek:

  • čerstvé cukety – 500 g
  • středně velké vejce – 2 ks
  • středně velká bílá cibule – 1 ks
  • mléko – 300 ml
  • mouka – 250 g
  • sůl – podle potřeby
  • černý mletý pepř – podle potřeby
  • bylinky podle vlastního výběru (mohou být čerstvé i sušené) – podle chuti
Fotografie: Unsplash

Postup přípravy:

Celý postup je skutečně jednoduchý a stačí dodržet několik základních kroků. Prvním z nich je opracování cukety. Tu nejdříve ze všeho oloupejte (pokud je v bio kvalitě a bez chemického postřiku není potřeba loupat), a poté ji na velkém struhadle nastrouhejte nadrobno. Přidejte najemno nakrájenou, nebo také nastrouhanou bílou cibuli a také vejce.

Poté celou směs řádně promíchejte a dochuťte solí, pepřem a přidanými bylinkami podle vlastního výběru. Na závěr do směsi nalijte mléko a opět všechny ingredience řádně a pečlivě promíchejte tak, aby vznikla mírně hustá hmota, připomínající palačinkové těsto. Prosejte mouku a celou směs finálně zamíchejte.

Poté si na pánev dejte rozehřát tenkou vrstvu oleje a naneste vždy požadované množství těsta, které stejně jako u palačinek kruhovým pohybem rozlijte po celé pánvi. Když začne spodní strana těsta zlátnout, cuketovou palačinku otočte a mírně opečte i z druhé strany.

Poté na polovinu palačinky nastrouhejte sýr a přidejte několik čerstvých snítek bylinek, přeložte na polovinu a na mírném ohni nechte sýr roztopit.

Fotografie: Freepik

Na závěr hotovou palačinku sejměte z pánve a můžete podávat. Dobrou chuť!

Náš tip: K cuketovým palačinkám se také dokonale hodí protlačený česnek, který můžete přidat do těsta i do sýrové náplně. Při podávání přidejte také lžíci bílého jogurtu či zakysané smetany a vychutnejte si toto lahodné spojení.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]