Kuřecí palačinky? Ano, čtete správně. Tenhle recept z jižních Čech se stal absolutním hitem letošního podzimu

Připravte si tuto nevídanou pochoutku, která je tak jednoduchá, že nevyžaduje žádné zdatnější znalosti v kuchyni. Pochutnají si především muži.

Pokud máte chuť připravit si v kuchyni něco nevídaného, proč nezkusit kuřecí palačinky? Tento pokrm sice nezní moc lákavě, protože většina z nás si představuje palačinky jako sladkou snídani. Jakmile jej ovšem ochutnáte, budete litovat, že jste na tento recept nenarazili již dříve. Jeho příprava je opravdu nenáročná a výsledek stojí za to. Pochutnají si především pánové.

Jednoduché kuřecí palačinky

Jednou z hlavních ingrediencí kuřecích palačinek je doopravdy kuřecí maso. Jde tedy o takovou slanou verzi tohoto pokrmu, která je ovšem velmi bohatá na mnoho potřebných živin. Jakmile se tento pokrm naučíte dělat, pravděpodobně se z něj stane závislost, protože i přes tento děsivý název chutná opravdu skvěle. Navíc je tak jednoduchý, že si s ním podaří i absolutní kuchařský laik. Nyní už na nic nečekejte a připravte si následující ingredience:

  • 1 kus kuřecího stehna
  • 500 mililitrů kefíru
  • 100 gramů tvrdého sýru
  • 100 gramů pšeničné mouky
  • 1 vejce
  • 5 gramů zázvoru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • Zelená cibule
  • 0,5 lžičky jedlé sody
  • Slunečnicový olej, podle chuti
  • Sůl, podle chuti
  • Černý pepř (mletý), podle chuti
Fotografie: Freepik

Postup pro přípravu:

  • Nejprve očistěte kuřecí stehno a poté jej pomelte v mlýnku na maso. Na hrubém struhadle poté nastrouhejte tvrdý sýr a zelenou cibuli nakrájejte najemno.
  • Připravte si mísu, ve které rozšlehejte vajíčko, přidejte k němu cibuli a dochuťte pepřem a solí. Ingredience pořádně smíchejte, aby se chytly tu správnou chuť.
  • Do stejné mísy nyní přidejte tvrdý sýr, pomleté kuřecí stehno, mouku a jedlou sodu. Všechny ingredience znovu dobře promíchejte. Následně nastrouhejte na jemném struhadle zázvor a poté jej přidejte do směsi taktéž.

  • Nakonec do směsi přidejte kefír a sójovou omáčku. Všechny přísady nyní pořádně promíchejte a poté si rozehřejte pánev na mírném ohni. Olej použijte podle vaší chuti, ovšem stačí ho opravdu trošku.
  • Směs nyní přelévejte po částech na pánev a smažte ji z obou stran po dobu 2-3 minut. Hotové kousky položte na papírovou utěrku, aby se do nich vsákl veškerý přebytečný tuk.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Rada na závěr

Hotové kuřecí palačinky srolujte do závitků a podávejte je nejlépe horké. K tomuto pokrmu se nejvíce hodí obyčejný zakysaná smetana, kterou pro ochucení můžete zředit majonézou v poměru 1:1. Je to však na vás, jak si tento výborný recept nakombinujete.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]