Poctivá krémová hrachová polévka s párečkem a vajíčkem. Je velmi chutná, zasytí celou rodinu a hrnec vyjde na pár desetikorun

Někdy se stane, že do výplaty zbývá ještě dlouho a je potřeba něco uvařit. A přesně z toho důvodu je tady tato poctivá hrachová polévka.

Pokud milujete poctivá jídla, která jsou jednoduchá na přípravu a zasytí, bude pro vás tato hrachová polévka naprosto skvělá. Nejen, že není třeba kupovat žádné drahé potraviny, ale především ji zvládne uvařit úplně každý. A nebudete muset vařit žádný druhý chod, protože jedna porce polévky zasytí i toho největšího jedlíka.

Co budete potřebovat

  • 300 g hrášku v konzervě
  • 30 g jarní cibulky
  • 80 g másla
  • 100 ml vody
  • 1 lžička citronové šťávy
  • dle chuti sůl
  • špetka papriky
  • 1 cibule
  • 2 párky
  • 2 vejce
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • půl lžíce majonézy
  • dle chuti pepř
  • bobkový list

Je to velmi jednoduché

V hrnci se silným dnem rozehřejte máslo. Nasypte do ní cibuli nakrájenou na malé kostičky. Za občasného promíchání smažte cibuli dozlatova. Mezitím si nakrájejte na kolečka párky a orestujte je na oleji. Jarní cibulku si nakrájejte na kolečka a vejce dejte vařit tak, abyste měli tekutý žloutek. Na měkkou cibuli nasypte hrášek.

Základ osolte, opepřete, přidejte uzenou papriku a bobkový list. Přidejte ještě vodu a citronovou šťávu. Polévku přiveďte k varu a přidejte smetanu. Promíchejte a znova přiveďte k varu. Pak vypněte oheň a vyndejte bobkový list. Polévku rozmixujte mixérem. V tomto procesu přidejte majonézu a na kolečka nakrájenou cibulku. Před podáváním dejte do každého talíře vejce a párky. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]