Tvarohové buchty od tchyně: Když nejsou peníze a výplata daleko. Jsou nejen chuťově famózní, ale především opravdu levné

tvarohové buchty posypané cukrem

Tvarohové buchty jsou velmi oblíbené, protože jsou docela jednoduché na přípravu a především jsou opravdu levné.

Pokud se vám někdy stalo, že vám na účtu už nezbývalo moc peněz a do výplaty bylo daleko, rozhodně si uložte tento recept pro případ, že by se to opakovalo. Můžete si totiž za pár korun připravit velké množství buchet, které jsou tak chutné, že chutnají jako od profesionálního pekaře. A takový recept se tedy podle nás vždy hodí. Tak co, vyzkoušíte je?

Co budete potřebovat

Většinu ingrediencí, které na tyto buchty budete potřebovat, máte zajisté doma. Jako náplň můžete samozřejmě zvolit i něco jiného, než je tvaroh, ale s tvarohem tyto buchty zkrátka chutnají nejlépe. Potřebovat tedy budete:

  • 400 ml mléka
  • vejce
  • 80 g cukru
  • 250 g tvarohu
  • 10 g droždí
  • 40 g másla
  • 6 g soli
  • 650 g mouky
  • vanilkový cukr

Je to vážně snadné

Do teplého mléka nalijte droždí a 50 gramů krystalového cukru. Pořádně promíchejte. Máslo si rozpusťte v mikrovlnce a poté ho nalijte do této směsi. Po smíchání těchto surovin vsypte do této směsi ještě mouku a vanilkový cukr. Vše promíchejte do hladké hmoty bez hrudek. Nakonec ještě přidejte poslední část mouky a rukama vypracujte těsto. Mělo by být elastické a nelepit se na ruce.

příprava tvarohových buchet

Hroudu těsta nechte asi 90 minut na teplém místě zakryté potravinářskou fólií. Dále je třeba těsto znovu promíchat a rozdělit na 9 stejných dílů. Ze všech polovin těsta vytvarujte bochánky a nechte je pod fólií dalších 15 minut. Do tvarohu nasypte zbytek cukru a přidejte k němu ještě bílek, který jste si před tím oddělili od žloutku. Pořádně zamíchejte a tím vlastně vytvoříte náplň.

potírání tvarohových taštiček vajíčkem

A máte skoro hotovo

Každý bochánek si vyválejte do čtverce a doprostřed každého dejte tvarohovou náplň. No a poté zabalte, aby vám náplň z žádné strany nevytekla. Plech pokryjte pečicím papírem a položte na něj všechny buchty. Nechte ještě pod utěrkou 20 minut odpočívat. Všechny buchty před pečením poté pomažte žloutkem. Troubu předehřejte na 200 stupňů a buchty pečte asi 20 minut. A to je všechno. Přejeme vám dobrou chuť!

hotové buchty na prkénku

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*