Nejlepší recept s bramborami: Tyto placky s překvapením univtř jsou nebesky dobré a stojí pár haléřů

Ať už ke snídani či k večeři, tyto placky udělají radost vaší rodině vždy, když je uvidí na talíři. Ukrývají v sobě vše, co milujete. Od párků až po táhnoucí se sýr.

Velmi chutný a snadný recept z brambor připomíná plněný bramborák, fáze náplně se však děje rovnou při smažení. Dovnitř přitom můžete dát prakticky cokoliv, co máte rádi. Vlastně se celá placka podobá takové bramborové pizze naruby. Je to velmi zajímavý nápad.

Ingredience

  • Brambory – 1 kg
  • vejce – 3 ks
  • zelené bylinky – dle chuti
  • sůl – dle chuti
  • mletý černý pepř – dle chuti
  • majoránka – dle chuti
  • další koření – dle chuti
  • máslo – 50 g
  • česnek – 2 až 3 stroužky
  • párky – 8 ks
  • sýr – 150 g
  • zelené olivy – dle chuti
  • jarní cibulka – dle chuti
  • strouhaný parmazán – dle chuti

Návod na přípravu

Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle do velké mísy. Zalijte je studenou vodou, rukama je trochu propracujte a propláchněte a vodu opět slijte. Brambory následně ještě co nejlépe vymačkejte od přebytečné vody.

Do misky s bramborami pak vyklepněte tři vejce a přidejte jemně nasekané bylinky, které máte rádi. Směs posypejte solí, pepřem a kořením a vše důkladně promíchejte.

Párky nakrájejte na úzká kolečka. Česnek očistěte a nasekejte najemno, případně ho nastrouhejte. Na pánvi rozehřejte kousek másla a opečte v něm nejprve česnek, a když začne vonět, přidejte k němu kolečka párků, které opečte dozlatova. Poté je z pánve vyjměte, rozpusťte opět kousek másla a rozetřete na pánev polovinu bramborové hmoty. Přiklopte ji pokličkou a na mírném ohni ji duste asi 7 minut. Mezitím si nachystejte suroviny na náplň a nakrájejte je na plátky.

Na podušenou placku nyní vyskládejte opečené párky, na ně na kroužky pokrájené olivy, posypejte vše nasekanou jarní cibulkou a vyskládejte dokola proužky sýra. Vše posypejte strouhaným parmazánem a navrch rozetřete druhou polovinu bramborového těsta. Znovu zakryjte pokličkou a pokračujte v opékání dalších 7 až 10 minut. Poté s pomocí plochého talíře placku otočte na druhou stranu, nechte ho ještě chvíli opéct, aby zezlátl a podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*