Kachní stehýnka s přílohou z jednoho pekáče. Manželům recept dostane každého, kdo ho ochutná

kachní stehna

Kachna patří mezi drůbeží maso, které má spousta lidí ve velké oblibě. Díky tomuto jednoduchému a skvělému receptu se jí naučíte připravit na trochu jiný způsob, než je obvyklé.

Na slavnostní či například víkendové obědy častokrát někteří lidé volí nějaká jídla, která nevaří pravidelně. Mezi ty se určitě u spousty lidí řadí také kachna, která je často kombinována s knedlíkem a zelím. S pomocí tohoto skvělého receptu se jí však naučíte dělat na trošku odlišný způsob a s jinou přílohou, což jistě hodně lidem zachutná.

Co budete potřebovat

  • 4 kachní stehna
  • 600 g brambor
  • kachní sádlo
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 2 cibule
  • rozmarýn
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín

Nakrájejte a oloupejte zeleninu

Nejdříve si oloupejte a nakrájejte cibuli na menší kousky a dejte jí do samostatné mističky. Následně oloupejte brambory, které následně opláchněte vodou a také dejte do nějaké misky. Poté si klidně můžete prozatím dát předehřát troubu na 180 °C, ať pak nemusíte čekat, než se rozehřeje na požadovanou teplotu.

Osmažte kachní stehna

Kachní stehna si opláchněte vodou. Na pánev dejte rozehřát přibližně lžíci kachního sádla. Pánev dejte na střední plamen, kachní stehna osolte, opepřete a lehce osmažte. Pak je z pánve vyndejte na talíř a na sádle osmažte ještě cibuli s rozmarýnem, pepřem, solí a lžičkou drceného kmínu. Mezitím by se vám měla už předehřát trouba.

Vepřová i drůbeží játra v neobvyklém „těstíčku“ podle receptu mé babičky. Roztají se v ústech, kam se hrabe kuřecí kůrka nebo kachna

Kachna
Fotografie: Pixabay

Vše dejte péct

Vezměte si zapékací mísu a nejdříve do ní dejte cibuli s kuřecími stehny a kuřecím vývarem. Mísu dejte do trouby a pečte přibližně 15 minut. Po uplynutí této doby ke kachně přidejte brambory. Zapékací mísu vraťte do trouby a pečte další hodinu. Brambory je potřeba sledovat a dle potřeby podlévat vodou nebo vývarem. Jakmile budou brambory hotové, tak máte hotovo a můžete servírovat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*