Jak uvařit dokonalou krupicovou kaši: Pomocí tohoto tajného triku se vždy povede. Nejsou v ní žádné hrudky a chutná znatelně lépe

Pokud máte rádi krupicovou kaši, ale máte v ní často hrudky, vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Lepší výsledek jste pravděpodobně ještě neměli.

Mnoho žen v domácnosti si myslí, že připravit krupicovou kaši bez hrudek je umění. Když ovšem víte, jak ji správně připravit, nemusí to pro vás být zase tak náročné. Stačí postupovat podle níže uvedených kroků a získáte pravděpodobně ten nejlepší výsledek, jaký se vám doposud povedl. Nemusíte se však ničeho obávat, jedná se o poměrně jednoduchou záležitost, tudíž si s ní hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Krupicová kaše bez hrudek

Pokud máte rádi sladké a neodoláte lahodné chuti krupicové kaše, tento recept je pro vás tím pravým ořechovým. Nejenže je však velmi snadný a výsledek se vám zaručeně povede, ale také v něm nebudou naprosto žádné hrudky. Stačí, když budete postupovat krok za krokem podle níže uvedeného postupu a rozhodně nebudete zklamaní. Nemusíte se ovšem bát, protože se jedná o poměrně jednoduchou záležitost. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 2 polévkové lžíce krupice
  • 40 gramů másla
  • 400 mililitrů čerstvého mléka
  • voda
  • cukr
  • 1/3 čajové lžičky soli
  • 1 až 2 ks jablko (volitelné)

Postup pro přípravu krupicové kaše:

  • Nejprve si připravte krupici – snažte se volit co nejkvalitnější z tvrdé pšenice. Poté vezměte větší pánev a její dno omyjte studenou vodou, aby se při vaření kaše nepřipálilo. Aby se krupice navíc neroztekla, vezměte malý kousek másla a přejeďte jím po okraji pánve.
  • Nyní si odměřte 400 mililitrů čerstvého mléka a zřeďte ho 100 mililitry vody. K tomuto množství přidejte 2 polévkové lžíce krupice – nepřidávejte ani více, ani méně, aby se vám netvořily hrudky.
  • Vzniklou směs nyní nalijte do pánve a přidejte sůl spolu s jednou polévkovou lžíci cukru. Zapněte sporák a jakmile se směs začne vařit, začněte míchat, dokud zcela nezhoustne.
  • Kaše se může zdát řídká, ale to jen zpočátku. Po chvíli vaření zcela nabobtná, tudíž vaše snídaně bude mít ideální konzistenci.

  • Jamile budete mít hotovo, vypněte sporák, vložte do pánve kousek másla, přikryjte ji pokličkou a nechte krupicovou kaši chvíli odpočívat.
  • Ideální přílohou pro tuto krupicovou kaši jsou jablka a skořice. Ovoce proto nejprve umyjte, zbavte jader a nakrájejte na malé kostičky.
  • Poté rozpalte pánev, vymažte ji 20 gramy másla a vložte do ní nakrájená. Smažte přibližně 1 minutu a poté přidejte 2 polévkové lžíce cukru.
  • Jakmile jablka zkaramelizují, stáhněte je z ohně a přidejte jablka do krupice (pokud chcete, můžete přidat ještě skořici).

Pokud jste postupovali podle výše uvedeného postupu, kaše by se měla povést skvěle a neměli by v ní být naprosto žádné hrudky. V případě, že nemáte rádi jablka, můžete je nahradit jiným ovocem nebo jakoukoliv další potravinou, kterou máte rádi. Je to pouze na vás! Jakmile však tuto pochoutku ochutnáte, rozhodně nebudete chtít přestat jíst! Je lahodná, sladká a zcela s rozpouští v ústech.