Jednoduchý recept: Salát z červené řepy pro všechny příležitosti

Pokud si rádi pochutnáte na dobrém salátu, tento recept je pro vás tím pravým ořechovým. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to.

Saláty jsou právě tím pokrmem, který se hodí téměř ke každé příležitosti a na každý stůl. Abyste si jeden takový originální mohli připravit i vy sami, recept na salát z červené řepy se vám bude jistě hodit, a to kdykoliv a kdekoliv – jeho příprava je totiž natolik jednoduchá, že to zvládne opravdu každý. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do kuchyně, určitě nebudete litovat.

Tenké pšeničné placky

Přestože může být na internetu spousta možností, jak si připravit salát, ne všechny bývají originální a chutné. Pokud tedy chcete vaše příbuzné, kamarády nebo kolegy z práce překvapit, tento recept na salát z červené řepy je bude pro vás tím pravým ořechovým.

Nemusíte se však ničeho obávat, příprava je jednoduchá, takže si s ní s přehledem poradí každý začínající kuchař nebo kuchařka. Pro přípravu budete potřebovat následující ingredience:

  • 3 ks červené řepy
  • 3 ks brambory
  • 150 gramů sleďů
  • 2 ks vejce
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • Svazek zelené cibule
  • Majonéza, podle chuti
Fotografie: Pixabay

Postup pro přípravu:

  • Nejprve uvařte nebo upečte v troubě červenou řepu, aby byla chutnější, šťavnatější a zůstalo v ní hodně užitečných vitaminů.
  • Poté uvařte také brambory, nechte je však ve slupce. Jakmile vychladnou, tak je oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  • Nyní nakrájejte na kostičky také červenou řepu a spolu s ní také filety ze sledě a svazek zelené cibule.
  • Připravte si větší mísu a následně v ní všechny produkty smíchejte. Poté je akorát zalijte rostlinným olejem, který dodá řepě a sleďům správnou chuť, a promíchejte.
Fotografie: Freepik
  • Nakonec salát akorát dochuťte majonézou a můžete s úsměvem podávat.
  • Dobrou chuť!

Pokud nemáte k dispozici zelenou cibuli, s přehledem vám postačí obyčejná cibule. Tu je však zapotřebí předem naložit na 20 minut do studené vody s octem, solí a trochou cukru. Jde o velmi jednoduchou záležitost, a proto se tento recept hodí téměř ke každé příležitosti. Pokud budete postupovat podle výše uvedeného postupu, určitě vás správný výsledek nemine.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]