Tento rychlý salát je 100x chutnější než verze z českých obchodů. Jako příloha se hodí doslova ke všemu

Bramborový salát

Jelikož se jedná o náš sousední stát, nejen chuť, ale i příprava salátů je velmi podobná té naší. Přesto ale i obyčejný salát dokáže překvapit naše chuťové buňky.

I přesto, že bramborový salát patří mezi klasické pokrmy, můžeme si jej ozvláštnit. Naši sousedé totiž do tohoto pokrmu přidávají suroviny, které v českém salátu nejsou typické. Jedná se například o cibuli, česnek, ale také mléko. Výjimečnou chuť má i zálivka, kterou je celý pokrm spojen a dochucen.

Ingredience potřebné na německý bramborový salát:

  • brambory – 5 středně velkých kusů
  • sůl – 1,5 lžíce
  • zelí – 400 gramů
  • černý pepř – 1/2 lžičky
  • jablečný ocet – 2 polévkové lžíce
  • olivový olej – 6 lžic
  • červená cibule
  • rostlinný olej – 200 mililitrů
  • česnek – 1 stroužek
  • nakládané okurky – 6 kusů
  • mléko – 100 mililitrů
  • hořčice – 2 polévkové lžíce

Postup je téměř totožný, jen suroviny jsou jiné

Stejně jako u našeho bramborového salátu je zapotřebí si nejprve uvařit brambory. Ty uvaříme ve vodě, do které jsme předem přidali lžíci soli. Mezitím, co se nám brambory vaří, vrhneme se na přípravu ostatních surovin. Nadrobno si nakrájíme zelí a připravíme si olejový dresink. Na ten bude potřeba v samostatné míse smíchat sůl, černý pepř, jablečný ocet a olivový olej.

Salát s fazolemi

Moje kamarádka z michelinské restaurace mi odhalila recept na dokonalý salát, který nikdo nezná

Bramborový salát

Zelí dodává pokrmu zajímavou chuť

Připravený dresink smícháme s nakrájeným zelím a přidáme také brambory, které jsme si oloupali a nakrájeli na malé kostičky. Na rostlinném oleji orestujeme půlkolečka cibule, ke kterým přidáme také stroužky česneku. Takto připravenou zeleninu zamícháme do salátu. Vše doplníme také kyselými okurkami, které nakrájíme na plátky.

Bramborový salát

Dokonalá chuť domácí odlehčené majonézy

Jako spojovací složku použijeme doma připravenou majonézu, a to v její odlehčené verzi. Budeme na ni potřebovat hlubokou nádobu, do které nalijeme mléko a rostlinný olej. Tuto kombinaci vyšleháme do hladka a postupně dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Hotovou omáčku přidáme k salátu, dáme vychladit do ledničky a můžeme podávat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*