Velmi rychlý recept z vajec a mléka

Pokud máte chuť na sladké, připravte si rychlý dezert z vajec a mléka. Tento dezert zvládne doma i nezkušený kuchař.

Tento dezert není nutné péct, takže se jedná o nepečený pokrm, který je oblíben mezi dětmi i dospělými. Lze připravit velmi rychle a snadně. Chutná podobně jako vanilková zmrzlina. Jestliže jste milovníkem zmrzliny, tak stojí za vyzkoušení.

Jaké potřebujete ingredience?

Na základ dezertu je potřeba 18 obdélníkových sušenek a práškový cukr na ozdobu. Na krém si připravte 700 mililitrů mléka, 3 vejce, 150 gramů cukru, 10 gramů vanilkového cukru, 70 gramů kukuřičného škrobu, 150 gramů smetanového sýru.

Z těchto surovin se celkem udělá 9 porcí. Celý výsledek by měl vážit okolo 1 200 gramů a měl by být vysoký asi 4 centimetry. Jedna porce váží přibližně okolo 133 gramů. Dezert z mléka a vajec byl připravován v obdélníkové nádobě, která měla rozměry 15 x 20 centimetrů.

Jak dezert připravit?

Jako první si připravte krém. Do hrnce nalijte 200 ml mléka. Přidejte kukuřičný škrob. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky. Abyste ve směsi neměli žádné hrudky, tak k míchání používejte metličku. Přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a vejce. Umíchejte do hladka. Přidejte zbytek mléka a míchejte.

Hrnec dejte na plotnu na střední teplotu a obsah pravidelně míchejte, než celý začne houstnout. Poté snižte teplotu a neustále míchejte. Až se objeví první známky vaření (bublinky), vařte přibližně 30 až 60 sekund.

Celý hrnec přineste k připravené suché míse, do které krém nalijete. Než začnete krém nalévat, vyložte mísu potravinovou fólií. Poté na fólii vylijte celý obsah z hrnce. Nechte krém vychladnout na pokojovou teplotu.

Až krém vychladne na pokojovou teplotu, tak do něj postupně začněte přimíchávat smetanový sýr, který má také pokojovou teplotu. Opět promíchejte do hladka. Míchání je důležité, aby suroviny měli na konci správnou chuť a v krému nebyly hrudky.

Nyní je čas na sestavení dezertu. Do obdélníkové hluboké misky / pekáče dejte na dno 9 sušenek. Pokud nemáte hlubokou misku, pořiďte si obdélníkový rám. Nechte mezi nimi vždy 2 až 3 milimetry mezeru. Díky mezeře se pak dezert jednodušeji krájí.

Pokud chcete mí výsledek perfektní, přikryjte stěny formy acetátovou fólií. Díky ní půjde lehce oddělit dezert od stěn formy. V opačném případě byste nejspíš seškrabovali stěrkou stěny od nalepeného krému a celý výsledek by nevypadal hezky.

Na povrch sušenek, které již máte vyskládané ve formě naneste rovnoměrně krém.

Na povrch krému naneste 9 dalších sušenek. Opět nechávejte mezi sušenkami 2 až 3 milimetry mezery, kvůli pohodlnému krájení. Spodní a horní vrstva sušenek by měla být nanesena stejně. Stejně rozestavěné sušenky vám usnadní krájení.

Dezert vložte minimálně na 4 hodiny do ledničky, aby správně vychladl a ztuhl. Po 4 hodinách odstraňte obdélníkový rámeček a acetátovou fólii ze stěn.

Pokud chcete, posypte jej moučkovým cukrem. Dezert krájejte tak, že v mezerách mezi sušenkami uděláte řezy. Po nakrájení můžete rovnou podávat. Nezapomeňte nesnězené kousky vrátit opět do lednice.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]