Tato vejce zabalená v mletém mase se stala českým hitem: Každá líná hospodyňka si je v poslední době oblíbila! Jsou vynikající

Fotografie: Pexels

Pokud jste už slyšeli o skotských vejcích, určitě moc dobře víte, že je to poslední dobou velmi oblíbené jídlo u většiny lidí.

Někdo miluje sladké snídaně a jiný zase slané. A pro ty, kteří milují ty slané, je tu jedno jídlo, které se poslední době těší z velké popularity. Jde o vejce, které je velice zajímavě připravované a je opravdu moc dobré. Na snídani je naprosto ideální, protože je velmi syté a také rychlé na přípravu. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

Celkově na toto jídlo není potřeba moc věcí. Většinu z nich máte určitě doma, takže nebudete muset chodit ani do obchodu. A potom záleží už jen na vás, co si uděláte jako přílohu. Je to vážně skvělé.

  • 4 vejce
  • 250 g mletého masa
  • 2 – 3 lžíce pažitky
  • mletá paprika a česnek
  • sůl
  • pepř
  • olej
Fotografie: Pexels

Je to opravdu velmi jednoduché

Nejprve si dejte uvařit vejce a vařte ho přibližně 6 minut, ať je žloutek ještě tekutý. Poté je ponořte do studené vody. Po vychladnutí vejce oloupejte od skořápek. Mleté maso si smíchejte s pažitkou, sladkou paprikou, česnekem, solí a pepřem. Maso si nyní rozdělte na 4 části. Na potravinovou fólii si dejte kousek masa, udělejte z něj placku, na něj dejte uvařené vejce a slepte dohromady.

Vytvarujte kuličku a tu obalte v klasickém trojobalu – mouce, vajíčku a strouhance. Smažte v rozpáleném oleji přibližně 4 minuty, zkrátka dozlatova. Jako přílohu si vlastně můžete vzít cokoliv, nějaké pečivo, nebo pokud budete mít tato vejce k obědu, tak brambory nebo hranolky. A samozřejmostí je také tatarská omáčka a nebo majonéza. Uvidíte, že budete spokojeni. Přejeme vám dobrou chuť!