Nevídané spojení brambor s cibulí: Až tuto lahodu vyzkoušíte, nebudete moci své chutě udržet pod kontrolou

snídaně placka

Snídaně je základ dne, to ale neznamená, že musí být složitá nebo extra hutná. Lahodný pokrm zvládneme během chvilky vytvořit ze základních ingrediencí, kterými jsou brambory, cibule a vejce.

Požadavky na ideální snídani se u lidí velmi liší. Někdo si dopřává vydatný a sytý chod, jiný se odbyde nějakou rychlovkou, co chytne na stole, někdo nesnídá vůbec. Staré pořekadlo ale praví, že právě snídaně je základem celého dne, proto bychom ji rozhodně neměli zanedbávat. Připravit se dá během chvíle a rozhodně dokáže potěšit naše chuťové buňky, pokud víme, jak na ní.

Ingredience potřebné na přípravu palačinky z brambor a cibule:

  • 4 středně velké brambory
  • 1 vejce
  • svazek zelené cibule
  • sůl
  • kopr
  • mletý česnek

snídaně brambory

Obdobný postup jako při klasickém bramboráku

Jako první je zapotřebí si uvařit brambory. Mezitím si v misce smícháme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s vajíčkem. Vychlazené brambory nastrouháme na hrubém struhadle a umístíme do druhé misky. Směs z vajec a cibule osolíme a ochutíme připraveným kořením. Na sporáku si mezitím rozehřejeme pánev, kam umístíme kapku slunečnicového oleje.

vaření brambor

S olejem šetříme, nechceme snídani mastnou a nezdravou

Jakmile máme olej rozehřátý, na dně pánve rovnoměrně rozetřeme lžíci vrstvu nastrouhaných brambory. Na tu poté pomocí lžíce druhé umístíme vrstvu směsi z vajec a cibule. Tu opět zakryjeme vrstvou brambor, vznikne nám tak plněná placka, kterou postupně opečeme dozlatova z obou stran. Abychom měli jistotu, že se nám pokrm propekl i vevnitř, je dobré přiklopit pánvičku pokličkou.

palačinky s vodou

Šikovný recept na libové palačinky bez mléka a vajec. Tajemství spočívá ve 46 let starém triku našich babiček

bramborová placka

Po několika minutách smažení můžeme podávat

Hotový pokrm poznáme podle toho, že je dozlatova opečený z obou stran. Bramborovou placku je dobré umístit ještě na papírovou utěrku a to proto, abychom pokrm zbavili přebytečného oleje a tuku. Povrch každé placky ještě můžeme dochutit solí a sušeným česnekem, pokud si jej ale ke snídani dopřát nechceme, jednoduše česnek vynecháme.  Hotové placky posypeme čerstvým koprem a můžeme podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*