Šikovný recept na libové palačinky bez mléka a vajec. Tajemství spočívá ve 46 let starém triku našich babiček

palačinky s vodou

V dnešní době lze nahradit mnoho produktů jinými surovinami. Příkladem mohou být i tyto palačinky, kdy lze použít místo vajec a mléka minerální voda. I přesto výsledek chutná skvěle.

Někteří lidé musí pečlivě vybírat suroviny do svého jídelníčku, protože mnoho osob má různé alergie nebo dietní omezení. Z tohoto důvodu je potřeba u takových lidí často zaměňovat suroviny, aby jim z jídla ve výsledku nebylo špatně. Pokud máte intoleranci například na laktózu a rádi byste si udělali palačinky, aniž byste museli kupovat drahé mléko bez laktózy, zkuste si je udělat podle tohoto receptu.

Suroviny na palačinky bez vajec a mléka

Většina receptů na palačinky obsahuje právě vejce a mléko, které mnoho lidí nemůže z různých důvodů. Pokud byste si rádi udělali palačinky bez těchto přísad, připravte si následující suroviny:

  • 9 polévkových lžic mouky
  • 0,5 l minerální vody
  • 1 polévková lžíce cukru krystal
  • 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • špetka soli

těsto na palačinky

Příprava palačinek bez vajec a mléka

Tyto palačinky začněte připravovat tak, že si vezmete hlubší misku a do ní prosejte mouku. Poté do stejné misky přilijte 1 šálek minerální vody a v ní rozpusťte cukr společně se solí. Protože vám mohou vzniknout hrudky, vezměte si metličku a vše důkladně promíchejte, aby hrudky zmizely.

Zpracujte těsto na palačinky

Jelikož ještě nemáte těsto na palačinky hotové, přidejte nyní do misky slunečnicový olej a vše důkladně promíchejte. Až budete mít hotovo, vezměte si zbytek minerální vody, a ještě jej přilijte do misky k těstu. Protože už máte těsto hotové a zpracované, můžete jej nechat asi 15 minut odležet.

Smažení palačinek není žádná věda

Abyste si mohli palačinky vychutnat, je potřeba je ještě osmažit. To není nic složitého. Vezměte si pánev a dejte na ní slunečnicový olej. Ten pořádně rozehřejte a dejte 1 naběračku palačinkové směsi na pánev. Naběračkou můžete směs rozetřít, aby vznikl kulatý tvar palačinky. Až bude palačinka trochu hotová, jednoduše ji otočte a dosmažte ji z druhé strany. Smažení 1 palačinky vám zabere asi 2 nebo 3 minuty maximálně.

Houbová náplň do slaných palačinek

Protože palačinky nejsou s cukrem, můžete je udělat i naslano. Jednou takovou náplní může být i ta houbová. Nakrájejte si žampiony na malé kousky. To samé udělejte s cibulí a tu poté dejte do pánve osmažit na oleji. K cibuli do pánve přidejte i houby a až bude vše uvařené, přidejte sůl a trochu mletého černého pepře. Poté dejte do palačinek tuto náplň a můžete si na nich rovnou pochutnat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*