Kamarád z vesnice mě naučil smažit ty správné langoše bez droždí a kefíru. Podle jiných receptů už je nedělám

Svěží, měkké a chutné. Tak by se daly ve zkratce popsat tyto zvláštní koblížky, do kterých se nepoužívá klasické droždí.

Smažené koblihy jsou v našich končinách oblíbené. Vyzkoušejte však netradiční koblihy s netradiční náplní, ve kterých není ani kefír ani droždí, a přitom jsou opravdu exkluzivní. Příprava je jednoduchá, a dokonce také rychlá, protože těsto nemusí kynout. Stačí tedy jen připravit těsto a náplň, zpracovat dohromady a následně osmažit. Pak už můžete podávat.

Připravte si potraviny

Na koblížky potřebujete fermentované pečené mléko v množství 300 mililitrů. Dále 360 gramů mouky, špetku soli, lžičku cukru, 40 gramů škrobu, jeden žloutek, polévkovou lžíci oleje a půl lžičky sody. Na náplň je třeba 300 gramů tvarohu, protein, dvě lžíce cukru a stejné množství zakysané smetany, polévková lžíce krupice. A pokud chcete, přidejte ještě 150 gramů dýně.

Fotografie: Unsplash

Dýně není do náplně nutná. Jestliže nemáte rádi její specifickou chuť, klidně ji z receptu vynechte a dejte jen samotný tvaroh. A jak na to? Smíchejte fermentované mléko se solí a cukrem, rostlinným olejem a žloutkem. Vysypte prosátou mouku, škrob a sodu a vypracujte pružné těsto. Pět minut nechte těsto odpočívat a pak můžete začít s tvorbou malých oválných šišek, které je třeba plnit.

Fotografie: Pixabay

Následně udělejte náplň

Příprava náplně je zcela jednoduchá. Stačí jen smíchat veškeré předepsané ingredience. Naplňte těsto a můžete začít smažit. Aby bylo těsto opravdu dobře prosmažené, musí být koláčky jen tenké. Pak není třeba do pánve lít velké množství oleje na smažení. Navíc díky malému množství tuku v pánvi nebudou koblížky tolik mastné. Sladké koblížky můžete po usmažení na povrchu pocukrovat.

Jestliže nemáte rádi sladké, můžete si koblížky udělat také naslano. Postup přípravy těsta bude úplně stejný, ale náplň bude zcela jiná. Vyzkoušejte verzi s mletým masem, nakrájeným vejcem a cibulí. Nebo k masu přidejte houby. Dochuťte vždy podle své chuti solí, pepřem a bylinkami. Jako náplň se dá využít také játra s cibulkou, případně můžete naslano ochutit také tvaroh.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]