Plněné kuřecí prso s velkým množstvím uzeniny, žampionů a sýru

Lahodné a velice výživné jídlo, jehož náplň můžete obměňovat podle své fantazie. Místo uzenina a sýru ho můžete naplnit i zeleninou.

Některé recepty jsou opravdu velmi variabilní. Tento se k nim bezesporu řadí. Se stejným základem můžete vykouzlit pokaždé úplně jiný pokrm. Kuřecí kapsa je totiž vždy obalená v trojobale, uvnitř se však pochopitelně pokaždé může skrývat něco jiného. Čím kuřecí maso naplníte je opravdu jen a jen na vás. My jsme naplnili klobásou, houbami a sýrem. Použít lze třeba i zeleninu.

Ingredience se mohou měnit

Na základní recept je potřeba kuřecí maso, ideálně prsa, dále také tvrdý sýr, houby a cibule. Dále budete potřebovat klobásu, tuk, vejce a strouhanku. Chybět by neměla ani mouka. Kuřecí prsa je potřeba nejprve osolit a opepřit. Pak byste měli nastrouhat sýr a očistit a nakrájet také žampiony. Očistěte také cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Přidejte také nakrájenou klobásu. Nádivku smíchejte.

Fotografie: Freepik

Až budete mít připravenou nádivku, naplňte s ní připravené nasolené maso. Ideální je, pokud máte dostatečně velká prsa a kapsu v mase vytvoříte řezem. Pak totiž stačí maso zajistit jen z jedné strany. Pokud to nejde, nevadí. Po obalení však budete muset maso obalit provázkem a před konzumací ho opravdu všechen sundat. Naplněné prso je třeba klasicky obalit v trojobale.

Fotografie: Unsplash

Plněné maso usmažíme

Naplněná a obalená kuřecí masa nejprve osmažte na malém množství oleje a potom maso přendejte do předehřáté trouby, kde se skvěle propeče. Důležité je, aby byla strouhanka na povrchu zlatavá. Na talíř pak podávejte ideálně rozkrojené maso. A příloha? Je to čistě na vás. Někdo miluje tyto závitky s rýží, jiná mají raději opečené brambory.

Fotografie: Freepik

Skvěle se však budou hodit také obyčejné vařené brambory nebo třeba jen kousek pečiva. Mnoho lidí dává přednost před přílohou jen zeleninovému salátu. Ostatně salát tento těžší pokrm skvěle doplní. Hodit se budou nejen klasické saláty jako je okurkový nebo rajčatová. Skvělé budou také míchané zeleninové saláty. Špatně neuděláte ani v případě, že zvolíte oblíbený Coleslaw.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]