Do vroucího mléka hoďte palačinky: Babička z Moravy mě to učila už v dětství. Slibuju vám, že tak vynikající palačinky jste ještě nejedli

Když jednou zkusíte namočit palačinky do horkého mléka, uvidíte, že už to nebudete chtít dělat jinak. Jsou opravdu moc dobré.

Palačinky miluje úplně každý, bez ohledu na pohlaví a věk. Navíc jsou docela jednoduché na přípravu, nemusíte být šéfkuchař, protože je zvládne i začátečník. Na internetu můžete najít velké množství receptů, které vám umožní připravit vynikající palačinky, aniž byste se jakkoliv namáhali. Také existují různé vychytávky, díky kterým jsou palačinky velmi chutné. A jeden z nich si teď můžete vyzkoušet.

Co budete potřebovat

  • 3 vejce
  • sůl
  • 60 g cukru
  • 400 ml mléka
  • 250 g mouky
  • rostlinný olej
  • 100 g másla

Příprava je velmi jednoduchá

Vejce si rozklepněte do misky a přidejte k nim trochu soli a 60 g cukru. Důkladně to prošlehejte metličkou. Nyní do směsi přilijte 200 ml studeného mléka. Opět vše důkladně promíchejte a poté přidejte 250 g mouky. Po mouce následuje 200 ml vody a pokračujte ve šlehání. Poté už jen 3 lžíce oleje a máte hotové těsto.

Nechte ho přibližně 20 minut odpočívat a poté můžete začít smažit palačinky. Pánev důkladně namažte olejem a palačinky smažte dozlatova z obou stran. Měly by být velmi nadýchané. Z tohoto množství jich budete mít opravdu hodně. Jakmile budete mít palačinky hotové, nalijte do hrnce 200 ml mléka se 40 g másla a dejte vařit.

Teď přichází ten trik

Každou hotovou palačinku namočte do horkého mléka. Na druhý hořák si dejte pánev a na ní nechte rozpustit zbytek másla. Každou palačinku namočenou v mléce totiž budete znova smažit. Zbylým mlékem můžete všechny palačinky poté přelít. Hotové palačinky poskládejte tak, jak jste zvyklí a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*