Zkuste někdy při smažení steaku vlít do pánve mléko, vznikne z toho opravdu výtečné jídlo

Je jen málo lidí, které vepřové maso dělají v jednom větším kuse, když teda nepočítáme pečení masa o svátcích. A to je velká škoda.

Existují tisíce důvodů, proč se vepřové maso nejčastěji používá v kuchyních. Vepřové maso je totiž jemné, zlehka mastné a téměř vždy se povede. Obvykle je také levnější než další druhy mas. Zejména jen vepřové maso nakrájené na plátky a smažené s cibulí je moc dobré. Slabou stránkou vepřového masa je to, že se rychle vysuší. Pokud však do pánve přilejete mléko, nic takového se vám nikdy nestane.

Co budete k přípravě tohoto jídla potřebovat

  • 400g vepřového masa
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 0,5 l mléka
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička koriandru
  • 0,5 lžičky soli a pepře

Je to chutné a také jednoduché

Nejprve si vezměte maso a pořádně ho omyjte a otřete ručníkem, aby nebylo zbytečně mokré. Vepřové maso posypte koriandrem, oreganem, pepřem a solí. Oloupejte si 3 stroužky česneku a nakrájejte ho na velmi tenké plátky. Smažte je na hluboké pánvi, ve které je rozpuštěný olej a máslo a potom do ní vložte i maso.

Fotografie: Pexels

Teď přichází na řadu čarování s mlékem

Pokud chcete, aby maso bylo chutnější a na povrchu křupavější, smažte ho z obou stran na vysoké teplotě, aby mělo lehce hnědou barvu. V tuhle dobu si na maso nalijte vlažné mléko a maso v mléce duste přibližně 2 hodiny. Nesmíte zapomenout po hodině maso otočit. Dbejte hlavně na to, aby se mléko zcela neodpařilo. Maso můžete podávat jak teplé, tak studené.

Fotografie: Pexels

Podávejte například s hořčicí

Pokud chcete, aby maso bylo co nejšťavnatější a nejjemnější, je tato metoda přímo pro vás. Je to vlastně podobné jako bešamelová omáčka, taky změkčuje a je chutná. Maso bude jemné, i když byste ho chtěli podávat za studena. Doporučujeme maso nakrájet a podávat s hořčicí a chlebem. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]