Připravte si toto velmi šťavnaté maso, jehož vůně vám nedá spát. Do toho je to velmi jednoduché. Vše zařídí trouba

Toto voňavé maso se skvěle hodí jako nějaký sváteční oběd. Je sice velmi jednoduché na přípravu, ale nikdo by to neřekl.

Pokud už teď přemýšlíte o tom, co v neděli uvaříte na oběd, tak už nemusíte nic hledat. Jednoduše si vyzkoušejte tento skvělý recept, protože vám už teď můžeme zaručit, že pokud máte rádi maso, tak si ho rozhodně zamilujete. Je to totiž nejen velmi jednoduché, ale také opravdu chutné a voňavé. Tak co, už se vám sbíhají sliny?

Co budete potřebovat

Pokud jste už někdy dělali nějakou vepřovou pečeni, tak moc dobře víte, že je na to zapotřebí především dobré koření. Takže pokud vám ho v receptu bude připadat málo, přidejte ještě cokoliv, co máte rádi. Jako základ budete potřebovat:

  • 1 kg vepřového masa
  • 200 g slaniny
  • 10 g soli
  • 5 g černého pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 5 g majoránky
  • 1 cibule
  • 400 g nakládaného zelí

Skvělý nedělní oběd

Nejprve si naporcujte vepřové maso. Osolte, opepřete a nahoru dejte pár prolisovaných stroužků česneku a rozetřete ho po celé ploše. Do každého zářezu v mase dejte tenký proužek cibule a plátek slaniny. Maso si vložte do pekáče a do volného místa dejte nakládané zelí. Dejte do trouby a pečte při 180 stupních přibližně 40 minut. Poté vytáhněte z trouby a můžete začít porcovat.

K tomuto jídlu se skvěle bude hodit například knedlík a nebo brambory. To už záleží jen na vás, co si připravíte jako přílohu. Je to takové slavnostnější jídlo, kterým neurazíte žádného milovníka masa. A jakmile ucítíte jeho vůni, začnou se vám sbíhat sliny. Okořenit ho můžete takovým kořením, které máte rádi, například přidejte ještě kmín. A můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*