Manžel mě naučil tento rychlý recept na lahodnou vepřovou roládu od jeho maminky. Říkala jí zatočené zlato

Šťavnaté maso je opravdová lahůdka, je ale zapotřebí znát ten správný recept, aby nedošlo k jeho vysušení. I z vepřového masa se dá připravit lahodný a na chutě bohatý pokrm.

Mnoho lidí, kteří mají právě vepřové maso v oblibě, je přesvědčeno o tom, že jej nelze připravit šťavnatým způsobem jinak, než upéct v celku na kotlety. To je ale velká chyba. Pokud totiž z vepřového masa uděláme roládu, výsledný pokrm bude nejen šťavnatější, ale také mnohem chutnější a výraznější právě proto, že v něm vznikne neobvyklá chuťová kombinace.

Ingredience potřebné na přípravu vepřové rolády:

  • vepřové maso – 1,2 kilogramu
  • dijonská hořčice
  • česnek
  • sladká paprika
  • koření na maso
  • sůl, černý pepř
  • tavený sýr – 200 gramů

Roláda z vepřového masa

Vepřové maso naporcujeme a rozklepeme na tenké plátky

Maso si nejprve nakrájíme na kousky, a to tak, aby nám svojí velikostí a tvarem připomínaly řízky. Položíme je na prkýnko a překryjeme potravinářskou fólií. Vezmeme si paličku a maso z obou stran pořádně rozklepeme tak, aby nám vznikly tenké plátky. Vzniklé plátky masa na sebe položíme tak, aby se jejich kraje překrývaly.

Celý život používáte paličku na maso špatně. Šéfkuchařka popsala osudovou chybu

Roláda z vepřového masa

Postupným dochucováním vytvoříme jedinečnou kombinaci chutí

Místa, kde se plátky masa překrývají, opět poklepeme paličkou tak, aby se nám vlákna mas spojily. Díky tomu nám vznikne jeden dlouhý, tenký pruh najemno naklepaného masa. Do misky, nebo ještě lépe hmoždíře, umístíme najemno nakrájený česnek. K němu přidáme sladkou nebo uzenou papriku, koření na maso, mletý černý pepř a sůl.

Roláda z vepřového masa

Vytvoříme si jedinečnou směs koření, která masu dodá chuť

Jakmile mezi sebou promícháme koření, přidáme do připravené misky také tavený sýr a hořčici. Všechny ingredience spojíme v jednotnou hmotu, kterou následně pomažeme připravené maso. Maso zarolujeme do rolády a poté do tvaru šneka. Ten podpoříme špejlemi, aby nám držel a nerozjížděl se, a na povrchu pomažeme zbytkem směsi. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu 30–40 minut.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*