Extra šťavnaté masíčko na cibulovém polštářku zakryté kožichem (sýrem a omáčkou) na francouzský způsob

Pokud máte v lednici navíc vepřové maso a uvažujete, jak byste ho měli připravit, rozhodně vyzkoušejte tento recept. Prakticky jen vše „naházíte“ do pekáče a máte hotovo. 

Představte si, že vám na přípravu celého oběda stačí jen jeden jediný pekáč. Přesně to je totiž případ tohoto lahodného pokrmu, který obsahuje vše, co by pořádný oběd obsahovat měl. Pokud se tedy chystáte dělat oběd pro celou rodinu, buďte si jisti, že je nejen zasytíte, ale navíc si všichni náramně pochutnají. Na přípravě také není nic složitého a během pečení si budete moci vyřídit i jiné důležité záležitosti.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Vepřové maso – 700 g
  • Cibule – 1 středně velký kus
  • Slunečnicový rostlinný olej – 4 lžíce
  • Oregano – 1 lžička
  • Tvrdý sýr – 200 g
  • Vejce – 3 kusy
  • Petrželka – dle chuti
  • Bílý jogurt – 3 lžíce
  • Kopr – dle chuti
  • Majonéza – 3 lžíce
  • Sůl – dle chuti
  • Mletý černý pepř – dle chuti

Nachystejte si menší hrnec, napusťte do něj vodu, přidejte i špetku soli a dejte do něj vařit vejce natvrdo. Vepřové maso důkladně omyjte a poté ho nakrájejte na pět přibližně stejně velkých plátků. Z obou stran je dochuťte solí, mletým černým pepřem a oreganem. Nebojte se koření vetřít do masa ručně. Poté dejte maso do větší mísy, přidejte k němu rostlinný olej a nechejte ho odležet na cca 10 minut.

Uvařená vejce nechejte vychladnout a poté je oloupejte a nastrouhejte do jiné mísy. Poté k nim nastrouhejte i tvrdý sýr nahrubo. Kopr i petrželku nasekejte nadrobno a obojí přidejte také do mísy. Nakonec už jen přidejte majonézu s jogurtem a vše důkladně promíchejte v jednu směs. Lehce vše dochuťte solí a mletým černým pepřem a znovu směs promíchejte.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlměsíce. Nachystejte si zapékací formu a cibuli vyskládejte na její dno. Poté na ni dejte i plátky masa tak, aby okolo sebe neměly moc prostoru. Nakonec vše potřete sýrovou omáčkou a důkladně ji rozprostřete do všech stran. Vložte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte pokrm přibližně po dobu 40 minut. Poté máte hotovo a můžete ho okamžitě podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*